FOTO: Facebook Porsche Center Ljubljana
Nika Vajnhandl
Sre, 23.6.2021 11:40
Na Slovenski cesti se je odprl salon Porsche Now, kjer lahko vidite električnega Porscheja.

Salon Porsche Now se je uradno odprl v ponedeljek, 21. junija. 

Na lokaciji na Slovenski cesti 29 lahko vidite najnovejše Porscheje do konca januarja 2022. Namreč, gre za obliko tako imenovanega Pop up salona – salon se je pojavil, nato se bo pa umaknil.

Odprti so med tednom med 10.00 in 18.00 in v soboto med 10.00 in 13.00.

V salonu lahko potešite vašo radovednost

V salonu ne gre za tipično prodajalno vozil. Namreč, nosi funkcijo kotička za osveščanje javnosti o znamki Porsche.

Vasja Potočnik, vodja znamke Porsche, za Ljubljanainfo razlaga, da si želijo, da bi jih obiskalo čim več mimoidočih, ki bi jim lahko v salonu ponudili možnost, da spoznajo znamko Porsche: »Želimo, da doživijo in spoznajo našo napredno tehnologijo, športnost in dolgoletno tradicijo.«

Električni Porsche

Razstavni prostor ima sto metrov na kvadrat in v njemu je trenutno na razstavi model Porsche Taycan Turbo S.

Gre se za prvo popolnoma električno vozilo katerega je Porsche proizvedel.

Obiskovalcem predstavljajo najmočnejšo različico omenjenega modela, namreč vozilo ima dva elektromotorja ki skupaj razvijeta 761 konjskih moči in kar 1050 njutonmetrov navora. Vozilo pospeši od 0 – 100 kilometrov na uro v 2.8 sekundah. Njegova končna hitrost je 260 kilometrov na uro. Domet vozila pa je 416 kilometrov.

Osupljiva pa je tudi hitrost s katero lahko napolnite omenjeno vozilo. Da se vozilo napolni za sto kilometrov vožnje potrebuje na hitri polnilnici zgolj pet minut.

Tematski večeri

Vozila v salonu bodo nekajkrat zamenjali. »V našem salonu bo na voljo vedno nekaj novega in zanimivega,« za Ljubljanainfo razlaga Potočnik.

Prav tako bodo organizirali kar nekaj različnih tematskih večernih dogodkov. Pričakujemo lahko večer cabrioletov, večer oldtimerjev, večer SUV …

Samih testnih voženj na lokaciji ne ponujajo. Testne vožnje pa so na voljo v njihovem prodajnem salonu na Bravničarjevi ulici.

Starejše novice