STA
Sre, 25.10.2023 19:30
Na Hrvaškem minimalna plača višja za 100 evrov.

Hrvaška vlada je danes sprejela uredbo o 20-odstotnem zvišanju minimalne plače s 700 na 840 evrov bruto.

Minimalna plača bo tako znašala približno 677 evrov neto, kar je dobrih 100 evrov več kot lani. Vlada je zvišala tudi urno postavko študentskega dela, ki po novem znaša 5,25 evra.

Uvedli tudi velikonočni dodatek v znesku 100 evrov

Minister za delo, pokojninski sistem, družino in socialno politiko Marin Piletić je povedal, da se je delež minimalne plače v povprečni plači zvišal na več kot 54 odstotkov.

Povprečna mesečna neto plača na zaposlenega je avgusta po podatkih hrvaškega zavoda za statistiko znašala 1163 evrov, povprečna bruto plača pa 1614 evrov.

Vlada je sklenila dogovor s sindikati v javnem sektorju. Dogovor ima po besedah hrvaškega premierja Andreja Plenkovića tri ključne točke. Prva je petodstotno zvišanje osnovne plače, ki ga bo vključevala novembrska plača, druga je zvišanje božičnice z 232 na 300 evrov, tretja pa uvedba velikonočnega dodatka v znesku 100 evrov.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA
BUTALEC (ni preverjeno)

Kaj, če bi ljubljana.info že počasi ukinil v CAPCHA priimek aktualnega predsednika države, ker ga aplikacija NE POZNA IN NE PRIZNA. To je svoje vrste sramota za vas in pokora za nas, bralce. To sem zapisal že večkrat, zgodi se pa nič. Še crkjen konj ima boljše reflekse...

Starejše novice