Foto: Policija.si
Ljubljanainfo
Pet, 25.3.2022 18:00
Znani rezultati maratona nadzora hitrosti. Ugotovljenih 856 prekoračitev hitrosti, ena še posebej izstopajoča.

Policisti so sporočili rezultate četrtkovega maratonu nadzora hitrosti, ki je potekal na približno 600 lokacijah po vsej Sloveniji.

Policisti so skupaj ugotovili 856 prekoračitev hitrosti. 

Največ prekoračitev v naseljih

Največ prekoračitev je bilo ugotovljenih v naseljih, kjer so ugotovili 555 kršitev, na cestah izven naselij je bilo ugotovoljenih 175 prekoračitev hitrosti, na avtocestah in hitrih cestah pa 126 prekoračitev hitrosti.

Od tega so 419 voznikov obravnavali na kraju, 136 lastnikom vozil pa bodo poslana obvestila o kršitvah oziroma plačilni nalogi.

Po avtocesti s kar 208 kilometri na uro

Policisti so 325 voznikov opozorili, 83 voznikov je bilo mandatno kaznovanih na kraju, 144 lastnikov vozil lahko pričakuje, da jim bodo po pošti posredovana obvestila o prekoračitvah hitrosti oziroma plačilni nalogi, ostalim voznikom pa je bil izdan plačilni nalog ali pa bo zoper njih izveden ustrezen prekrškovni postopek.

V večini primerov so policisti ugotavljali nižje prekoračitve hitrosti, še vedno pa izstopajo posamezniki, ki se ne ozirajo na omejitve hitrosti. 

Kljub vsem opozorilom in pozivom so policisti ustavili voznika, ki je na relaciji Novo mesto - Trebnje vozil s povprečno hitrostjo 208 kilometrov na uro.

Starejše novice