Foto: Policijska uprava Novo mesto
Ljubljanainfo
Sre, 6.12.2023 12:41
Mineva leto dni od tragične smrti Blaža Lesjaka. Umrl je po nesreči s strelnim orožjem, smrt mladeniča pa ni pozabljena.

Pred enim letom je v garderobi policijske postaje ugasnilo življenje mladega policista iz okolice Ptuja. V trenutku nepazljivosti ga je ustrelil najboljši policijski prijatelj.

Novomeški policisti so 5. decembra lanskega leta sporočili, da je v nesreči s strelnim orožjem življenje izgubil njihov sodelavec. 

25-letni Blaž Lesjak iz okolice Ptuja je zaradi spleta nesrečnih okoliščin umrl v garderobi.

Orožje je sprožil najboljši policijski prijatelj, 21-letnik. To je bilo za Blaža usodno. Mlad policist je kasneje z obžalovanjem priznal krivdo in s tožilstvom podpisal sporazum o priznanju krivde. 

Blažu so se poklonili z minuto molka

Blažu, ki je v nesreči umrl, so se včeraj novomeški policisti poklonili z minuto molka. Na družbeno omrežje Facebook pa so delili tudi čustven zapis.

»Bil je srčen mladenič z izjemno življenjsko energijo, predano in z veliko delovne vneme je opravljal poklic policista,« so zapisali.

Poslovili so se z besedami o krhkosti življenja in pa izzivih policijske službe, a ni ostalo le pri tem ...

Policisti so se ta dan odpravili tudi na pokopališče v Vidmu pri Ptuju, kjer so se v imenu vseh sodelavk in sodelavcev poklonili s svečko. Srečali so se tudi z njegovimi najbližjimi.

»Blaž bo vedno del naše policijske družine in ob tej žalostni obletnici se mu s spoštovanjem in hvaležnostjo priklanjamo. Njegov pogum, predanost in želja po pomoči so v nas pustili neizbrisen pečat,« so zapisali. 

Starejše novice