Rebeka Sivka
Pet, 18.6.2021 07:51
Od 18. junija do 20. junija se bo na vrtu Društva slovenskih pisateljev odvijal Sejem na zraku, kjer bo 50 založnikov ponujalo sveže knjižne izdaje s popusti.

V okviru Slovenskih dnevov knjige se bo od 18. do 20. junija na vrtu Društva slovenskih pisateljev ponovno odvijal priljubljeni Sejem na zraku

50 založnikov in založnic bo ponujalo najboljše in najbolj sveže knjižne izdaje s sejemskimi popusti in spremljevalnim programom.

Slovenski dnevi knjige so vseslovenski festival, ki se vsako leto odvija v Ljubljani in v partnerskih mestih. Čeprav je dogajanje v jedru festivala namenjeno slovenski literaturi, se skozenj prepletajo različne umetniške prakse, ki obiskovalcem nudijo poglobljen vpogled v literaturo.

Med cilji festivala so ozaveščanje bralne kulture, neposreden stik publike z izvirnimi avtorji različnih generacij ter opozarjanje na dosežke slovenskega leposlovja.

Festival v svoj fokus postavlja različne aktualne tematike in širi izbor akterjev, delujočih na področju kulture, pri tem povezuje različne generacije ljubiteljev literature, avtorje in založnike in je priljubljena točka srečevanja ob knjigi.

Starejše novice