Slika je simbolična. (foto: JP Voka Snaga)
STA
Sob, 6.1.2024 17:50
Celodnevno deževje, ki je že zjutraj zajelo celotno državo, ponekod povzroča nevšečnosti.

Deževje ponekod povzroča nevšečnosti, po poročanju uprave za zaščito in reševanje pa meteorne vode ogrožajo več objektov v Ilirski Bistrici. 

Vreme je preglavice povzročalo tudi organizatorjem Zlate lisice

Gasilci so v Podkorenu s strehe montažnega objekta izčrpali vodo, v Kranjski Gori pa pogasili drevo, podrto na daljnovod.

Težave z meteornimi vodami

V občini Ilirska Bistrica meteorne vode ogrožajo več objektov, zato so na delu gasilci prostovoljnih gasilskih društev Podgora - Podgraje, Vrbovo in Ilirska Bistrica.

Postavljajo protipoplavne vreče in spremljajo stanje na terenu, poroča center za obveščanje Uprave RS za zaščito in reševanje.

Ljubljanica bi lahko razlivala

Zaradi obilnejših padavin po podatkih Agencije Republike Slovenije za okolje naraščajo reke, pri čemer lahko ob krajevno močnejših padavinah na manjših območjih pride tudi do razlivanja padavinske vode. 

Reka Reka, Ljubljanica na Barju in posamezni pritoki Krke se lahko popoldan in v noči na nedeljo razlijejo na običajnih območjih, so napovedali. 

V nedeljo pa bo po njihovih napovedih večina rek že upadala. 

Krka s posamezni pritoki in reke v Pomurju in Podravju bodo še naraščale, Ljubljanica se bo še razlivala, ojezerjene površine na kraških poljih pa se bodo povečevale.

Sledi ohladitev

Po današnji deževni soboti se bo po napovedi Arsa zvečer in ponoči od severa hladilo, meja sneženja se bo spuščala.

Pihati bo začel severovzhodni veter, na Primorskem burja.

V nedeljo bo oblačno, predvsem v vzhodni in južni Sloveniji se bodo še pojavljale padavine, meja sneženja bo na okoli 500 metrih nadmorske višine.

Pihal bo severni do severovzhodni veter, na Primorskem burja.

Starejše novice