Slika je simbolična (foto: Bobo).
Ljubljanainfo
Tor, 27.2.2024 07:00
Občan je mnenja, da se mu je zgodila krivica.

Vsi se zavedamo trenutne pereče problematike pomanjkanja zdravnikov. Občan v tem kontekstu opisuje sledečo situacijo, za katero je mnenja, da je izredno problematična: »Da te zaradi 'neaktivnosti', dve leti sem bil zdrav in nisem potreboval storitev, izbrišejo in preselijo v arhiv Zdravstvenega doma Ljubljana ter ti povedo, da si najdi zdravnika, je kriminal.«

Ob tem je zapisal še, da so ga brez obvestila, brez preverjanja in povsem sami od sebe izbrisali iz administrativne ambulante Zdravstvenega doma Ljubljana Šiška, kjer so mu sicer po odhodu zdravnice nudili storitve. 

S problemom se je občan obrnil kar na Mestno občino Ljubljana in župana prosil, če lahko opisane sporne prakse preveri.

Kako odgovarja oddelek za zdravje in socialno varstvo?

Mestna občina Ljubljana se je na vprašanje občana odzvala in za odgovor povprašala vodstvo omenjene enote Zdravstvenega doma Ljubljana Šiška, kjer so pojasnili, da v konkretnem primeru ne gre za kakršenkoli »izbris« pacientov, temveč zgolj za prenos kartotek pacientov, ki že dlje časa niso vzpostavili nobenega kontakta z njihovo ambulanto. 

»V praksi se je namreč pogosto dogajalo, da so si ti pacienti že našli drugega osebnega zdravnika ali pa jim je npr. poteklo zdravstveno zavarovanje (začasni delavci), zdravstvena dokumentacija pa je ostajala v njihovi enoti.« 

V nadaljevanju so še pojasnili, da je zdravstveno kartoteko vselej možno vrniti v enoto in v kolikor pacient potrebuje zdravstveno storitev, ga lahko registrirajo v Ambulanti za neopredeljene paciente, katere urnik je objavljen na spletu. 

Komentarji (2)

LATEJ MAHOVNIK (ni preverjeno)

TEST

LATEJ MAHOVNIK (ni preverjeno)

Testiral sem, če aplikacija sploh dela. Enega komentarja mi namreč ni hotelo sprejeti. Morda cenzura...

In reply to by LATEJ MAHOVNIK (ni preverjeno)

Starejše novice