Ljubljanainfo
Čet, 13.6.2024 10:08
Na stadionu Stožice ni zdržal dolgo.

Jutri se bo z otvoritvenim dvobojem med domačo Nemčijo in Škotsko začel eden izmed največjih športnih spektaklov na svetu, evropsko prvenstvo v nogometu. Po debelih dveh desetletjih bodo slovenski športni navdušenci zopet imeli priložnost stiskati tudi za slovensko reprezentanco.

Pred dnevi je tako Slovenija na ljubljanskih Stožicah odigrala zadnji dve pripravljalni tekmi pred odhodom v Wuppertal, kjer bodo varovanci selektorja Keka trenirali do nedeljske tekme z Dansko. 

O posebni navijaški evforiji v Sloveniji sicer ne moremo govoriti - stadion je bil na obračunih z Armenijo in Bolgarijo na pol prazen. Kljub temu pa se je »zaiskrilo« na ploščadi pred samim stadionom.

Tam so namreč na fasado Stožic po naročilu Nogometne zveze pri ljubljanski občini uredili posebno poslikavo. Ustvaril jo je umetnik Matej Andraž Vogrinčič. Poslikava prikazuje - bolje rečeno je prikazovala - štiri slovenske reprezentante; nekdaj za kratek čas heroja ljubljanske Olimpije Andraža Šporarja, trenutnega kapetana zeleno-belih Timija Maxa Elšnika, nekdanjega branilca šišenskega Brava Davida Brekala ter Petra Stojanovića.

En izmed teh igralcev v Ljubljani med gorečimi podporniki Nogometnega kluba Olimpija ni ravno najbolj priljubljen. Petar Stojanović je namreč svojo kariero začel v Mariboru, kjer je med navijači tamkajšnejga prvoligaša še danes posebej priljubljen. Petar je sicer Ljubljančan, žogo je začel brcati pri Slovanu s Kodeljevega.

»Vandali« so njegovo poslikavo hitro popackali, tako da je že morala biti odstranjena. Župan Zoran Janković je na torkovi tiskovni konferenci že napovedal, da bodo iznakaženo poslikavo zopet vrnili na fasado Stožic in obenem kritiziral početje nepridipravov. 

Komentarji (1)

Videmc1 (ni preverjeno)

Opankarjev ljubimec

Starejše novice