Profile picture for user zalastritof Z. Š.
Ustvarjeno dne
Tor, 17.5.2022 17:58
Pred odprtjem za javnost, ki bo prihodnji teden, smo obiskali novi Cineplexx v trgovskem centru Supernova Ljubljana Rudnik. Kako je videti?

Pred kratkim so odprli razširjeno nakupovalno središče Supernova Ljubljana Rudnik. Del kompleksa je tudi kino Cineplexx, ki bo prve obiskovalce sprejel naslednjo sredo, 25. maja

Novi kino ima sedem dvoran, skupno 1357 sedežev, v največji dvorani jih je 324. 

»V okviru sedežev ponujamo štiri različne kategorije: običajni sedeži, sedeži za zaljubljence, ki so dvojni sedeži, pa VIP sedeži, ki so usnjeni, bolj udobni in širši. In pa VIP Deluxe sedeži, ki imajo nastavljivo naslonjalo, dvignejo se noge, imajo posebno mizico in so nastavljivi na elektriko,« je pojasnila vodja marketinga Cineplexx Slovenija Nina Hočevar.

Vir: Cineplexx
Vir: Cineplexx

Udobje na prvem mestu

Novi kino združuje vrhunske kino tehnologije. Vse dvorane so opremljene z Barco laserskimi projektorji, ki zagotavljajo kristalno čisto sliko, sistemom predvajanja zvoka Dolby atmos, pri katerem obiskovalcem obljubljajo, da jih bo revolucionarni način prenašanja zvoka ponesel v središče dogajanja filma.

Zvočniki so nameščeni tudi na stropu. Da je filmsko doživetje kar se da živo in resnično pa zagotavlja RealD tehnologija. V vsaki dvorani boste videli unikatno LED dekoracijo.

Ljubljanski Cineplexx je sedmi kino, ki ga bodo pod okriljem podjetja odprli v Sloveniji, po besedah direktorja slovenskega Cineplexxa Lucasa Langhammerja pa gre za največji kino v regiji, ki ponuja najmodernejšo kino izkušnjo.

Edinstvena izkušnja, ki je doma ni mogoče poustvariti

»Kino je oblika druženja, zabave ob filmu. Gre za izkušnjo. Ko prideš v dvorano, se usedeš okoli ni motečih dejavnikov, ampak samo platno in zvok, ki te obdaja. To je izkušnja, ki si je doma nikoli ne moreš pričarati,« je izpostavila Hočevar.

»V kinu sedeš in se odklopiš za uro, dve, tri. Osredotočiš se na platno. Po dveh urah odideš in si misliš, to je bil obisk druge dimenzije, drugega sveta. Gre za druženje, zabavo,« je dejal Langhammer.

Kino v nakupovalnem središču pa ne bo namenjen zgolj obiskovalcem, ki si bodo želeli ogledati film, sodelovali bodo tudi s podjetji, ki lahko dvorano najamejo za seminarje in podobno. 

»Pri nas so že zdaj poleg filmov poznani tudi dogodki, kot so recimo prenosi koncertov. Absolutno bomo v tej smeri nadaljevali in iskali nove priložnosti. Gradimo na tem, da publiki prinesemo neko novo izkušnjo, nekaj, kar jih zanima, česar si želijo,« je povedala vodja marketinga.

»Želimo zadovoljiti raznovrstne okuse in želje naših obiskovalcev,« je dodal Langhammer.

Lucas Langhammer in Nina Hočevar.

Projekt, vreden dobrih pet milijonov evrov

V Cineplexxu je zaposlenih deset oseb, še deset je študentov. Izpostavili so sicer, da je zaradi narave dela težko najti ljudi, ki so pripravljeni delati popoldne in ob vikendih.

Projekt izgradnje novega kina je težak 5,2 milijona evrov

Kakšne bodo cene vstopnic?

Vikend cena za povprečno dolg film, 120 min, bo 7,6 evra. Torek je ‘kinodan’, takrat bo cena 4,8 evra. Spodbujali bomdo ljudi, da se včlanijo v naš klub Cineplexx bonus card club, saj s članstvom lahko pridobivajo ugodnosti in točke, ki vodijo do nižjih cen.

Preprodaja vstopnic se začne danes, podrobnosti pa lahko preberete na spletni strani Cineplexx.si.

Vir: Cineplexx

Starejše novice