Foto: Slovenske železnice
Profile picture for user Patricija Fašalek P. F.
Ustvarjeno dne
Pon, 11.4.2022 15:49
Javnosti je bila danes prvič predstavljena vizualna podoba novega potniškega centra Ljubljana. Pri načrtovanju projekta se držijo treh ključnih načel: da se izvede v najkrajšem možnem času ter da bo stroškovno učinkovito in pregledno.

Nova avtobusna postaja s parkirno hišo, nadgradnja železniške postaje, tirne infrastrukture in peronov ter komercialni del, ki obsega trgovsko in zabaviščno središče, poslovno stavbo in hotel – vse to se načrtuje pri prenovi ljubljanske glavne avtobusne in železniške postaje. 

»Preveč let je preteklo od prvih napovedih nove železniške in avtobusne postaje. Ta trenutek nam ta dva objekta res nista v ponos,« je na predstavitvi projekta na Ljubljanskem gradu v svojem nagovoru dejal minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec.
 

Nova avtobusna postaja / Foto: Slovenske železnice

Projekt naj bi bil zaključen leta 2025

Vlada je po njegovih besedah izgradnjo potniškega centra uvrstila med prednostne strateške projekte. To pomeni, da je investicija deležna hitrega postopka, ki bo zagotovil učinkovit in uspešen zaključek, vključno s pridobivanjem vseh soglasij: gradbenih dovoljenj, dokumentacij in upravnega odločanja.

Ocenjena vrednost projekta nadgradnje železniške postaje in železniške infrastrukture znaša 111 milijonov evrov. Prva dela naj bi se začela že v nekaj tednih, vsa gradbena dovoljenja pa bodo pridobljena do konca leta 2022. Projekt kot celota bo predvidoma zaključen v letu 2025

V okviru nadgradnje železniške infrastrukture je predvidena ureditev tirov, tirnih naprav in peronske infrastrukture ter ureditev spremljajočih površin za funkcionalen dostop do same infrastrukture. Z nadgradnjo bo zagotovljena maksimalna pretočnost postaje s povečanjem kapacitet tirne infrastrukture za potniški promet ob peronih in tirne infrastrukture za tranzitni tovorni promet skozi postajo, so izpostavili na današnji predstavitvi.

Nova železniška postaja (Foto: Slovenske železnice)

Razbremenitev Ljubljane, modernizacija in ekonomičnost

»Zagotovljena bo tudi dostopnost javnega potniškega prometa za invalide in funkcionalno ovirane osebe. Eden od glavnih ciljev posodobitve je omogočanje petnajst minutnih taktnih potniških vlakov iz vseh petih železniških prog, ki se križajo v Ljubljani. Na ta način bomo omogočili prihod vlakov v Ljubljano brez nepotrebnih čakanj,« je pojasnil Vrtovec.

Potnikom bo omogočeno tudi hitrejše prestopanje med prometnimi sredstvi javnega potniškega prometa. Z integriranim železniškim in avtobusnm prevozom bo namreč zagotovljeno učinkovitejše vodenje prometa.

»Vzpostavitev tega centra bo zagotovo pripomogla k razbremenitvi Ljubljane in Osrednjeslovenske regije. Zmanjšali se bodo tudi negativni vplivi na okolje in se vzpostavili višji nivoji prometne varnosti,« meni Vrtovec.

Notranjost nove železniške postaje (Foto: Slovenske železnice)

»Sramota Ljubljane«

Njihov cilj je, da bi se čim več uporabnikov posluževalo javnega potniškega prometa. Železnico bodo modernizirali in naredili še učinkovitejšo in bolj ekonomično.

Ljubljanski župan Zoran Janković se je na srečanju zahvalil gospodu Sándorju Csányiju, madžarskemu podjetniku, bankirju in milijarderju, ki je projekt obudil in »bo odpravil to, po mojem mnenju, ključno sramoto Ljubljane in Slovenije«, kot je trenutno stanje železniške in avtobusne postaje opisal Janković.

Podžupan Janez Koželj je dejal, da »gre za prelomni trenutek v zgodovini sodobne Ljubljane«, veliki investitor Sándor Csányi pa je povedal, da imajo sedaj vse, kar potrebujejo za izvedbo projekta. Ob tem je še dodal, da jim ne gre samo za dobiček, ampak želijo državi zagotoviti dodano vrednost.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice