Liu Zakrajsek
Pet, 19.5.2023 18:15
Četrtkov hot dog pop-up kot popestritev ljubljanske kulinarične scene.

Pred kratkim smo na Twitterju zasledili debato o tem, kje v Ljubljani še najti 'oldskul' hot dog, kot je bil nekaj časa v prestolnici izjemno popularen. 

Od včeraj naprej se med ponudnike priljubljenega, pa tudi nekoliko bolj prefinjenega hot doga prišteva tudi Rafinerija Cukrarna, ki jo vodijo Alexander Nino Ruiz, Jasmina Linzitto Henni in Damir Galijaš.

Vsak četrtek od včeraj dalje bo namreč Rafinerija gostila hot-dog pop up s selekcijo craft piv. Na voljo sta tako 'tradicionalni' kot vegetarijanski hot-dog.

Bolj osnovnemu tipu: štručka, kečap, majoneza/gorčica, se v Rafineriji pridružujejo razni dodatki, kot na primer zeliščna omaka in koščki ocvrte slanine ter zelenjava.

Nova vizija za kultno lokacijo

Alexander, ki stoji tudi za uspešno zgodbo ljubljanske kavarne in pražarne Črno zrno, je dejal, da je zamisel ponudbe hot dogov prišla v obdobju pandemije, kot želja po vrnitvi h kolektivnemu spominu mesta, ki je nekoč slovelo po kioskih za hot-doge.

Poleg tega pa sam prihaja iz Kolumbije, od koder je tudi ustanovitelj znamenite hot dog restavracije La perrada de Edgar, ki jo je v svoji oddaji predstavil slavni Anthony Bourdain

Alexander nam je zaupal tudi, da je vodenje Rafinerije prevzel z željo, da bi ji vdihnil dušo, saj gre za specifično lokacijo z zelo bogato zgodovino, kjer je prostor, v katerem se danes nahaja kavarna, prvotno mišljen kot teater oziroma avditorij. 

Ko je pred petnajstimi leti prišel v Slovenijo, ga je navdušila kranjska klobasa, kvaliteta telečjh hrenovk in mesa nasploh, a je pogrešal kraj, kjer bi lahko kupili 'oldskul' hot-dog.

Lepi kavarni z dobro kavo in širokim izborom piva se tako enkrat na teden pridružuje tudi nova kulinarična izkušnja, kot izhodišče za živahno večerno druženje v znameniti ljubljanski stavbi. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Starejše novice