Slika je simbolična (foto: Bobo).
Ljubljanainfo
Sre, 30.8.2023 11:00
Dogajanje so opazili tudi ljudje na krovu turistične ladjice, ki je plula po Ljubljanici.

Po včerajšnji objavi o drogiranju v parkirni hiši Kozolec na Dvorakovi ulici v Ljubljani smo prejeli kar nekaj odzivov občanov, in sicer v zvezi s še drugimi zbirališči narkomanov.

Omenili so Kongresni trg, Špico, muzejsko ploščad na Metelkovi …

Mestna občina Ljubljana pa je bila obveščena tudi o drogiranju na Bregu ob Ljubljanici, kjer praviloma ob katerikoli uri dneva ne primanjkuje mimoidočih, tu pa so še turistične ladjice, ki opravljajo panoramske vožnje po Ljubljanici.

Skratka, v petek popoldne in soboto dopoldne naj bi, kot je bila obveščena Mestna občina Ljubljana, štirje odvisniki pod tamkajšnjo vrbo spustili hlače in drug drugemu drogo z iglo injicirali v dimlje, igle pa odvrgli v Ljubljanico. Še prej naj bi en odvisnik drugega oralno zadovoljeval.

Oseba, ki je o tem obvestila Mestno občino Ljubljana, je bila dogajanju priča s krova ladjice.

Mestna občina Ljubljana se zoper odvisnost od prepovedanih drog bori s financiranjem programov in nevladnih organizacij s tega področja. Temu pa dodajajo, da so tudi v Ljubljani ljudje, ki jim je bivanje na ulici življenjski stil in da dostopa do javnega prostora ni mogoče omejiti, saj da imajo tu celo represivni organi omejena pooblastila.

A kaj storiti v primeru, kot je zgornji?

»Ko opazite tovrstna dejanja, to sporočite dežurnemu redarju v center za operativno komunikacijo mestnega redarstva na telefonsko številko 01 306 16 20, izven delovnega časa oziroma v primeru zasedenosti patrulje mestnega redarstva pa policiji na interventno številko 113. Na kraj bo poslana patrulja, katera bo izvedla ustrezne ukrepe.«

Komentarji (5)

Njoko (ni preverjeno)

Pa kaj se čudite, poglejte kaj počne vaš župan, pa vaša predsednica, pa cel golobnjak. Bog nam pomagaj in se nas usmili

Misjamrzlica (ni preverjeno)

To je ta majster šele zdaj opazil. Sine to ni nič novega. Država je v pozdi tako kot cel balkan

Zdrava pamet (ni preverjeno)

Naj se spravijo direkt pred parlament, da bo vsa gamad na enem kupu!!!

Crni (ni preverjeno)

Celo vlečejo si ga??

Zoki (ni preverjeno)

Saj tudi župan Lublane svoje ovce oralno-verbalno zadovoljuje

Starejše novice