Foto: Nik Rovan
Ljubljanainfo
Pet, 19.4.2024 18:00
Stanovalci so prejeli plaketo in zastavo Naj blok, 20 sadik vrtnice Ljubljana in ponudbo Energetike Ljubljana za ugodnejšo električno energijo v skupnih prostorih za obdobje enega leta.

Včeraj so razglasili Naj blok 2023 v Ljubljani. Naziv so prejeli stanovalci bloka na Pavšičevi ulici 4 v Četrtni skupnosti Šiška.

Leta 1977 zgrajeni blok se kljub prenovi leta 2018 ponaša s fasado v prvotnih barvah. In čeprav okoliška zemljišča niso v lasti stanovalcev, jih ti kljub temu vzdržujejo: kosijo travo, zasajajo korita in podobno.

Foto: Nik Rovan

Notranji skupni prostori so urejeni, urejena je tudi oglasna deska. Poštni nabiralniki so enotni, prav tako tudi zvonci oziroma domofoni.

Blok ima tudi notranjo in zunanjo kolesarnico, označeno in prosto intervencijsko pot, klančino za zagotavljanje dostopnosti ter skupno zbirno mesto za odpadke, na hodnikih in v skupnih prostorih pa uporabljajo senzorno luč, ki zaznava gibanje.

»Stanovalci so prejeli plaketo in zastavo Naj blok, 20 sadik vrtnice Ljubljana in ponudbo Energetike Ljubljana za ugodnejšo električno energijo v skupnih prostorih za obdobje enega leta,« so sporočili z Mestne občine Ljubljana.

Glavni namen akcije Naj blok je »je spodbuditi stanovalce, ki živijo v večstanovanjskih stavbah, da vsakodnevno in po svojih najboljših močeh pripomorejo k temu, da je njihov življenjski prostor odraz čistega, urejenega in okolju prijaznega sobivanja«.

Foto: Nik Rovan

Naziv Naj blok nosi že osem večstanovanjskih stavb, ki stojijo na Topniški cesti 45, Smoletovi ulici 12, 12a in 12b, Bilečanski ulici 2 in 5, Beethovnovi ulici 9, Pokopališki ulici 1, Rašiški ulici 1, Kebetovi ulici 7 in 9 ter Pavšičevi ulici 4.

Starejše novice