V času zaprtja države, med 1. in 11. aprilom 2021, bodo v Mestni občini Ljubljana veljale določene spremembe. Delovanje Mestne uprave MOL v času omejitvenih ukrepov.

V skladu s sprejetimi sklepi in usmeritvami Vlade RS MOL meščanke in meščane prosi, da v času od 1. do 11. aprila 2021 na organe Mestne občine Ljubljana prihajate osebno samo v nujnih primerih.

Prosijo vas, da vloge praviloma oddajate v elektronski obliki ali po navadni pošti.

Spremenjen čas uradnih ur od 1. do 11. aprila 2021

Glavna pisarna Mestne občine Ljubljana na Mačkovi ulici 1 bo odprta ob delavnikih od 8.30 do 13. ure.
Uradne ure Inšpektorata MOL bodo v sredo, 7. aprila 2021, od 8. do 10. ure.

Uradne ure ostalih organizacijskih enot mestne uprave:

  • petek, 2. april 2021, od 8.30 do 12. ure
  • sreda, 7. april 2021, od 8.30 do 12. ure
  • petek, 9. april 2021, od 8.30 do 12. ure

 

PREBERITE ŠE:

Knjižnice spet zapirajo svoja vrata

Zaradi omejitvenih ukrepov Vlade RS, ki bodo veljali od 1. do 11. aprila 2021, bodo v tem času vse enote Mestne knjižnice Ljubljana zaprte. Svoja vrata bodo ponovno odprle v ponedeljek, 12. aprila.

V tem času si gradiva ne bo možno izposojati in ne vrniti. Prav tako ne bo mogoče rezervirati gradiva ali ga naročiti po pošti. Zamudnina za že izposojeno gradivo ne bo evidentirana, morebitni dolgovi članov do knjižnice pa bodo v tem času mirovali.

Spletni dogodki in e-storitve

V času zaprtja knjižnic vas vabijo k spremljanju spletnih dogodkov na Facebook profilu Mestne knjižnice Ljubljana in Trubarjeve hiše literature, na voljo pa so tudi spletne storitve, kot so e-knjige, zvočne e-knjige, filmi in drugi e-viri. 

Vse informacije najdete na www.mklj.si, vprašanja pa lahko zastavite na [email protected].

MOL zapira tudi objekte za rekreacijo

Od 1. aprila 2021 bodo zaradi omejitvenih ukrepov Vlade RS zaprti tudi objekti za rekreacijo javnega zavoda Šport Ljubljana.

Zaprti bodo Kopališče Tivoli, Fitnesa Tivoli in Vič, Mladinski golf center Stanežiče, Strelišče Rudnik ter vse ostale dvorane in stadioni. Zaprta bosta tudi Savna Zlati Klub in Savna Kolezija.

Živalski vrt Ljubljana je zaprt

Do predvidoma 11. aprila je zaradi ukrepov Vlade RS za zajezitev širjenja covid-19 svoja vrata zaprl tudi Živalski vrt Ljubljana.

Kljub temu lahko dogajanje v Živalskem vrtu Ljubljana spremljate preko različnih spletnih kanalov od spletnih kamer do FacebookaInstagramaYouTuba in njihovih spletnih strani

Spoznajte živali z aplikacijo ZOOmeter

S pomočjo aplikacije ZOOmeter, ki jo je razvil Živalski vrt Ljubljana, lahko na zabaven in igriv način spoznate živali tudi od doma.

Mladi zmaji ostajajo v stiku z mladimi

V javnem zavodu Mladi zmaji tudi v času strožjih ukrepov za za zajezitev širjenja okužbe s koronavirusom ostajajo na voljo mladim. V dneh od 1. do 11. aprila 2021 so svoje delovanje prilagodili aktualnim razmeram.

DigiMC

Vabljeni, da obiščete digitalni mladinski center DigiMC, kjer so mladim v 45 različnih sobah (kanalih) v 6 različnih kategorijah na voljo raznolike aktivnosti pod vodstvom moderatorjev. Dobrodošli v skupnosti, ki šteje že 781 registriranih uporabnikov.

Psihosocialna podpora

Mladi v stiski lahko od ponedeljka do petka med 12. in 17. pokličete na mobilno številko 041 662 132 ali pišete na e-naslov [email protected], kjer se vam bo oglasila mobilna psihosocialna svetovalka Jerneja. Pišete lahko tudi v sobo #svetovalnica digitalnega mladinskega centra DigiMC, od ponedeljka do petka med 16. in 20. uro in v soboto od 16. do 19. ure.

Zagotavljajo varen prostor

Četrtni mladinski centri ostajajo varni prostori in nujna storitev mladim za zagotavljanje varnosti. V ČMCjih in v okolici od ponedeljka do petka med 14. in 17. uro (po potrebi) individualno nudijo podporo in prostor mladim, ki nas najbolj potrebujejo.

Radio basement

Na povezavi www.radiobasement.net vabljeni na valove Radia Basement, medija za poročanje, angažiranje in dialog, kjer z mladimi soustvarjamo odprto in strpno družbo.

Javni natečaj odnos

Mladi zmaji so v letošnjem letu postali kurator TAM TAMove ulične galerije na Vegovi ulici, kjer mladim preko javnega natečaja ODNOS omogočajo varen in odprt prostor za kreativno izražanje. Natečaj je namenjen podpori mladim pri uresničevanju idej in potencialov in predstavitvi samih sebe kot umetnikov; spodbujanju in opolnomočenju mladih umetnikov, ki skozi svoja dela lahko predstavijo interpretacijo sodobnosti in dobijo prostor za razstavo svojih izdelkov ter spodbujanju družbene kritičnosti in angažiranja, ki spodbuja mlade v participacijo in nadaljnje razmišljanje.

V času zaprtih galerij, muzejev, šol smo mladim umetnikom preko likovnega natečaja Strpnost skozi oči mladih že omogočili prostor za kreativno izražanje, saj se trije izmed njih že predstavljajo v TAM TAMovi ulični galeriji na Vegovi.

Mladi, vabljeni, da se nam pridružite pri soustvarjanju utripa mesta!

Nujno varstvo v vrtcih in šolah

V času omejitvenih ukrepov, od 1. do 11. aprila 2021, bodo v javnih vrtcih in osnovnih šolah na območju Mestne občine Ljubljana izvajali nujno varstvo za otroke in učence prve triade ter zagotavljali tople obroke za socialno ogrožene učence in dijake.

Nujno varstvo bodo zagotavljali otrokom, katerih oba starša ali eden od staršev, ki je samohranilec, sta zaposlena:

  • v sektorjih kritične infrastrukture, določenih v 4. členu Zakona o kritični infrastrukturi: sektor energetike, sektor prometa, sektor prehrane, sektor preskrbe s pitno vodo, sektor zdravstva, sektor financ, sektor varovanja okolja ter sektor informacijsko-komunikacijskih omrežij in sistemov
  • v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja
  • zavodih s področja socialne varnosti
  • v Slovenski vojski
  • Policiji
  • v poklicnih gasilskih enotah

Podrobnejše informacije bo objavil vsak vrtec in šola na svojih spletnih straneh oziroma obvestil starše na običajen način.

Vrtci lahko organizirajo tudi skupine, v katerih so otroci iz več oddelkov, pri čemer naj bo število otrok čim manjše (od 6 do 8 otrok). Skupine za izvedbo nujnega varstva učencev od 1. do 3. razreda se oblikujejo iz otrok istega razreda (od 8 do 10 učencev) oziroma do največ 15 učencev in se ohranijo ves čas veljavnosti tega odloka.

V času zaprtja vrtcev oziroma med zagotavljanjem nujnega varstva v vrtcih, so starši, katerih otroci vrtca ne bodo obiskovali, plačila oproščeni.

Starejše novice