Atletski in nogometni stadion v Spodnji Šiški (foto: Bobo)
Ljubljanainfo
Čet, 29.2.2024 11:00
Bliža se zadnja tekma, ki jo bodo odigrali na ŽAK-u.

Nogometni klub Bravo je potrdil, da bodo s koncem sezone 2023/24 zapustili svoj stadion v Šiški. Taisti stadion, ki ga bo doletela popolna prenova. Slednje in odhod omenjenega nogometnega kluba sta kajpak povezana.

ŽAK, ko je znan Ljubljančanom, je bil konec 90. let prejšnjega stoletja eden najlepših stadionov v srednji Evropi. Danes je zastarel in kot tak ne ustreza več predpisom Mednarodne atletske zveze, zato ne preseneča dejstvo, da se je v zadnjem času uporabljal predvsem za prirejanje tekem prve slovenske nogometne lige.

Načrti Mestne občine Ljubljana so sledeči:

»Zgradili bomo nov Atletski center Ljubljana in obnovili že obstoječe objekte. Atletski center bo imel poleg atletske dvorane tudi pomožno dvorano za zimsko vadbo ter dvorano s krožno tekaško stezo. Prenovili bomo glavni stadion s tribunami in spremljajočimi prostori ter pomožni stadion in površine za trening metov ter skokov. Celovito bomo uredili tudi servisne in parkirne površine. Športnice in športniki bodo imeli občutno boljše pogoje za treninge in dosego vrhunskih rezultatov, nov športni center pa bo primeren tudi za organizacijo največjih atletskih tekmovanj.«

Kot smo že poročali, bo stadion še naprej multidisciplinaren, saj bo tam še naprej domoval NK Bravo.

V slednjem so potrdili, da bo tekma z Nogometno šolo Muro, ki naj bi jo odigrali 11. maja, njihova zadnja na ŽAK-u. Kdaj se bodo ponovno vrnili v Šiško, pa še ne morejo napovedati. Do takrat se najverjetneje selijo v Stožice.

Starejše novice