Selma Špendl
Pon, 24.10.2022 07:00
V ljubljanskih Kosezah je teniški klub Center Court za vse izkušene igralce, kot tudi amaterje odprl vrata svojega centra.

Tenis je eden izmed najbolj znanih športov na svetu, zato ni nobeno presenečenje, da so že stari Rimljani pred dvema tisočletjema znali odigrati partijo priljubljene igre. No, že res da se je takrat igra imenovala trigon in ne tenis, je pa v osnovi šlo za isti princip igre.

Danes imamo v Sloveniji že kar nekaj teniških igrišč in klubov, vendar po ocenah ljubljanske občine, naj teh v prestolnici ne bi bilo dovolj. 

Primankljaj se zrcali v pomankanju primernih teniških dvoran, predvsem tistih pokritih, ki bi omogočala kakovostno izvedbo teniških treningov tudi čez zimo.

V teniškem klubu Center Court, ki že od samega začetka svojega delovanja sodi med najboljše, tako na nacionalni, kot tudi občinski ravni, sporočajo, da je Ljubljana postala bogatejša še za en ličen športni objekt: teniški center v Kosezah

Koseški center se šteje med največji teniški center v Ljubljani, ter drugi največji v Sloveniji.

Pot od Šiške do Kosez

Tenis Court klub se je v svojih začetkih lahko pohvalil s pičlim najemom igrišč na atletsko nogometnem stadionu Šiška. Tam so najprej pod svojim okriljem imeli samo dva igrišča, a so že zelo kmalu postali najemnik kar štirih dodatni igrišč, izpod rok Mestne občine Ljubljana.

Lansko leto so zaradi primankljaja pokritih igrišč, na tri različna igrišča postavili balon, ki je omogočal igralcem tako igro, kot tudi treninge, v težko dostopnem zimskem času. 

Po zgolj sedmih mesecih upravlja z igrišči, so bili s strani predstavnika mestne občine Ljubljana obveščeni, da se bo na lokaciji atletsko nogometnega stadiona Šiška, laični javnosti poznanega pod imenom ŽAK, širil atletski stadion, zaradi česar so bili primorani lokacijo hitro zapustiti.

Z odpovedjo na takratni lokacij pa Tenis Court klub niti podrazno ni šel pozabo, temveč ravno nasprotno; začel je pisati novo zgodbo o uspehu - zgodbo obnove komercialnega zapuščenega teniškega centra v Kosezah.

Ta je skozi čedalje hitrejšo obnovo začenjal pridobivati obliko pravega teniškega centra, kjer zdaj dnevno trenira šestdeset zelo uspešnih in še bolj ključno, znanja željnih otrok.

 

Nad obnovo navdušeni tudi prebivalci Kosez

Prebivalci Kosez naj bi nad propadajočim stanjem takratnega objekta že nekaj časa izražali odkrito nezadovoljstvo. Od kar je ta začel pridobivati novo podobo pa se Kosežani z veseljem za kakšno minuto ali dve zaustavijo ter uporabnikom teniškega centra namenijo prijazno besedo.

»Z najemodajalcem teniškega centra v Kosezah smo hitro sklenili dogovor. Del teniškega centra je obnovil najemodajalec, večino pa smo morali prenoviti sami. Klub bo z dokočno obnovo pridobil bistveno boljše pogoje kot jih je imel prej,« za Ljubljanainfo pove ustanovitelj Tenis Court kluba, Fonzi Hribar.

Po besedah Hribarja naj bi na novo ustanovljeni center vseboval devet igrišč, od tega kar sedem pokritih za zimsko sezono.

»Imamo dve igrišči s trdo podlago, ki je nujen rekvizit za naše tekmovalce. Imamo pokritih stodvajset kvadratnih metrov za kondicijski trening, kmalu pa bo tudi pripravljena manjša fitnes soba. Prav tako imamo povsem prenovljene garderobe in sanitarije, ki jih na prejšnji lokaciji sploh nismo imeli,« dodaja Hribar.

Kot zunanji sodelavci, v klubu deluje še devet tenis trenerjev ter dva kondicijska trenerja. Hribar izpostavlja, da so ustanovitelji, so posebaj veseli sodelovanja z dr. Milanom Hosto, ki bo skrbel za mentalni in dihalni razvoj vseh njihovih tekmovalcev.

Nekatere finese znotraj obnove objekta so se na žalost malenkost zavlekle, a ustanovitelji obljubljajo, da bodo že v nekaj tednih popolnoma urejene. Kljub rahli zamudi pa se tekovanja in treningi že normalno odvijajo.

Otroško igrišče z igrali vred, bo urejeno do pomladi prihodnje leto. 

 

Starejše novice