zalastritof
Pet, 30.7.2021 16:03
Si želite s prijatelji kdaj početi še kaj drugega, kot se dobivati na pijačah, pa nimate pravih idej? Zbrali smo jih za vas!

Včasih prija, da pozabite na vse in nekaj časa ne razmišljate čisto o ničemer. Katere pa so tiste aktivnosti, ki bodo vaše možganske celice na prijeten način zaposlile, ko se naveličate brezdelja? 

Zbrali smo nekaj predlogov, ki bogatijo ponudbo doživetij v prestolnici.

1. Sobe pobega

Med najbolj priljubljenimi doživetji so že nekaj časa sobe pobega, ki so v zadnjih letih dobile številne različice in nadgradnje. 

V Ljubljani je ponudnikov kar nekaj. V Enigmariumu ponujajo šest iger, od (m)Učilnice so Izgubljenega navdiha umetnika Francesca, prav poseben del ponudbe pa je pustolovska igra na prostem Unlock Ljubljana.

Gre za igro, v kateri ste med dogodivščino v mestnem jedru soočeni s sedmimi preizkušnjami, skozi katere na edinstven način spoznate tudi zgodovino Ljubljane.

Med priljubljenimi ponudniki tovrstne zabave v prestolnici je tudi Mindmaze, detektivsko izkušnjo ponuja tudi Woop! Arena, na igriv način pa lahko spoznavate celo Ljubljanski grad

2. Hiša iluzij

V Hiši iluzij so na preizkušnjo postavljeni vaši čuti. Zmedlo vas bo več kot 40 eksponatov, med drugim se lahko fotografirate v sobi, ki kljubuje zakonom gravitacije, si za kosilo privoščite prijateljevo glavo in se zabavate v neskončni disko sobi. 

Ponujajo tudi igro Iluzije Ljubljane, v kateri se sprehodite skozi prestolnico in pustite, da se zabriše meja med iluzijami in resničnostjo. 

3. Pub kviz

Pri pub kvizu lahko pijačo s prijatelji združite z razgibavanjem možganskih celic. Gre namreč za zabaven preizkus razgledanosti, ki obljublja neskončno zabavo ob dobri hrani in pijači. 

Tudi v tem primeru je v Ljubljani nekaj opcij. Interaktivni pub kviz recimo vsak četrtek poteka v Pivnici Union, v tej zabavni igri pa lahko s prijatelji uživate tudi slovenskem board game cafeju Dobra poteza. Izključena ni niti možnost udeležbe v virtualnem pub kvizu

4. Hiša eksperimentov

Čeprav jo največkrat obiščejo otroci, je Hiša eksperimentov zagotovo zanimiva dogodivščina za ljudi vseh starosti! 

Cilj je prebuditi radovednost, ustvarjalnost in kritično razmišljanje, kar dosežete z aktivnim reševanjem problemov. Uživate lahko v več kot 50 razstavljenih eksperimentih! 

5. Dogodivščine v Narodni galeriji

Obisk muzejev in galerij že dolgo ni »samo« ogledovanje umetnin. V koraku s časom recimo Narodna galerija ponuja številna doživetja, ki se bodo ljubiteljem kulture zagotovo zasidrala v spomin. 

Udeležite se lahko različnih ustvarjalnih delavnic, tako za otroke kot za odrasle, tam pa lahko celo praznujete rojstni dan ali se v slavnostni dvorani celo poročite.

Številne generacije otrok so zrasle ob zgodbi o škratu Galu iz galerije, doživljajsko ponudbo pa so v Narodni galeriji v zadnjih letih izpopolnili. Med doživetji za otroke lahko izbirate tukaj, opcije za mlade preverite na tej povezavi, doživetja za odrasle pa najdete tukaj.

Starejše novice