Ljubljanainfo
Tor, 12.3.2024 09:25
Kaj bi v takem primeru storili vi?

Sistem izposoje koles BicikeLj je v Ljubljani izredno priljubljen. Sistem je namreč relativno enostaven za uporabo, na voljo je 24 ur na dan vse dni v letu in je izjemno cenovno ugoden. 

Za tedensko naročnino za uporabo sistema moramo namreč odšteti en evro, celoletna naročnina pa stane zgolj tri evre.

Mreža postajališč se je v preteklih letih iz mestnega središča pošteno razširila tudi na bolj obrobne dele Ljubljane, pri financiranju izgradnje dodatnih postajališč pa z občino sodelujejo tudi podjetja (v glavnem gre za trgovske verige, ki si želijo, da bi bile njhove poslovalnice dostopnejše potencialnim potrošnikom).

Marsikdo je zato v zadnjih mesecih in letih popolnoma »presedlal« na mestna kolesa - na sistem se zanaša za varen in pravočasen prihod na delovno mesto, po opravkih in podobno. 

Sistem je še posebej koristen v času jutranjih ter popoldanskih prometnih konic, prednost pa je tudi to, da sistem obratuje 24/7.

Ko se zalomi

Oseba, ki sistem uporablja dvakrat na dan (recimo na poti v center mesta ter nazaj domov) po petkrat tedensko, se bo v enem koledarskem letu z mestnim kolesom peljala več kot 500-krat

Zdrava kmečka pamet torej narekuje, da se mora pripraviti tudi na kakšen grenkejši trenutek, ko bo sistem zatajil.

Nekaj podobnega se je zgodilo tudi nam. Kolo, ki smo si ga izposodili na eni izmed postaj BicikeLJ, je bilo pokvarjeno do te mere, da ni bilo več vozno. 

Težave s pedali na kolesu pa so pomenile tudi, da tega ni bilo možno vrniti nazaj na postajališče in si izposoditi novega. Kaj torej storiti, če se vam zgodi kaj takega?

Brez oklevanja lahko znotraj svoje BicikeLj aplikacije poiščete telefonsko številko tehnične podpore. Ta je od ponedeljka do petka dosegljiva med 6. ter 22. uro, med vikendi in prazniki pa med 7. in 20. uro. 

Zaposlenemu na drugi strani linije morate zaupati svoje ime in priimek ter številko pokvarjenega kolesa, ki ga pustite pri najbližjem Bicikelj postajališču. Tam ga bo prevzela dežurna služba, ki ga bo odpeljala na servis.

Treba pa je omeniti še, da si novega kolesa ne boste mogli izposoditi, dokler dežurna služba ne odpelje pokvarjenega in zaključi vašo »vožnjo« - a brez skrbi, pri tem za vas ne bodo nastali nikakršni dodatni stroški.

Starejše novice