Vir: posnetek zaslona (Tiktok)
Ljubljanainfo
Pon, 26.2.2024 16:00
Poročali smo o divjanju voznika na parkirišču BTC. S prošnjo za komentar smo se obrnili na policijo.

Včeraj smo poročali o posnetku nevarnega početja, ki smo ga opazili na spletni platformi TikTok: Vidimo lahko voznika, ki divja s prekomerno hitrostjo, za njim pa policijsko vozilo, ki ga poskuša ujeti.

Kakor smo lahko razbrali iz komentarjev, naj bi šlo za »car meet«, ki po poročanju spletne strani Gazette predstavlja srečanje, kjer se avtomobilski navdušenci običajno zberejo na parkiriščih in pokažejo svoje avtomobile in njihove zmožnosti. 

Kako odgovarja policija? 

V odgovoru so zapisali, da policija ne vodi evidenc na način, da bi bilo lahko podali podatke za vsak posamičen postopek posebej, ki ni krajevno in časovno opredeljen. Ker iz posnetka ni razviden časovni okvir, kdaj je ta nastal, podatkov oziroma podrobnosti o tem ne morejo nuditi.

Ob koncu pa so zapisali še, da na splošno policisti v okviru pooblastil ob zaznavi posamičnih kaznivih ravnanj izvedejo vse ukrepe, ki so v okviru pozitivne zakonodaje potrebni za izvedbo predpisanih postopkov in v primeru, da so kršitelji prepoznani, izvedejo ustrezne nadaljnje postopke.  

Starejše novice