Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Sre, 12.1.2022 09:21
McDonald’s Slovenija je v preteklem decembru v nekaterih restavracijah okrepil strežno osebje. Tudi v Murski Soboti zaposlenim pri strežbi že pomaga robot.

V nekaterih McDonald's restavracijah so vsaj začasno »zaposlili« robote za postrežbo, ki jih izdeluje podjetje Pudu BellaBot. Roboti pomagajo pri strežbi naročenih jedi do miz v restavracijah. 

Hrano do mize dostavi robot

Devet testnih robotov za postrežbo so tako v zadnjem mesecu minulega leta razporedili na pet lokacij.

Robot, ki je odet v rumeno McDonald’s barvo, lahko sprejme do štiri pladnje naenkrat. Tako lahko naenkrat dostavi precej več hrane kot oseba.

Vsaj v svoji začetni vlogi robot dela ne opravlja samostojno, ampak je pomoč osebju restavracije pri tako imenovanem »table service« konceptu oziroma strežbi pri mizi. Tega so v McDonald’s Slovenija postopoma začeli uvajati v zadnjem letu in pol.

Tako se pri večjih naročilih celotno naročilo dostavi naenkrat, kar osebju restavracije prihrani čas in jih hkrati tudi razbremeni. 

Vir: Pudu Bellabot

Zaposleni lažje najdejo čas za osebni pristop h gostu

Na tak način zaposleni lažje najdejo čas za osebni pristop do gosta in posledično boljšo storitev, so še zapisali pri McDonald’su.

Nenazadnje pa strežba z robotom predstavlja tudi zanimivo popestritev, predvsem za otroke.

Roboti so uvedeni testno

Roboti so v restavracijah McDonald’s zaenkrat uvedeni testno. 

Zato tudi še ne govorijo slovensko, a razvijalci delajo na tem, da se bo lahko sporazumeval dvojezično, v angleščini in slovenščini.

V testnem obdobju bodo zbirali informacije in podatke, predvsem pa mnenja gostov in se nato odločili koliko in kako jih bodo vpeljali v delo v restavracijah McDonald’s. Zaenkrat pa so odzivi gostov zelo pozitivni.

Starejše novice