Rebeka Sivka
Tor, 21.9.2021 10:16
Na območju Ljubljane in Ptuja je bilo v zadnjem obdobju nekaj primerov, v katerih sta se posameznika lažno predstavljala kot uslužbenca Telekoma Slovenije.

Telekom Slovenije priporoča previdnost ob obisku tehnikov na domu. 

V času so v Ljubljani in na Ptuju zabeležili nekaj primerov, v katerih sta se posameznika lažno predstavljala kot uslužbenca Telekoma Slovenije, eden od njiju je uporabnike zamotil z ogledom telekomunikacijske omarice, drugi pa to izkoristil za vstop v hišo.

Kako prepoznati Telekomove uslužbence? 

Telekomove tehnike boste prepoznali po tem, da nosijo oblačila z znakom Telekoma Slovenije, k uporabniku se pripeljejo s službenim vozilom, ki je označeno z dobro vidnim logotipom in oštevilčeno. 

Prav tako tehniki na vidnem mestu nosijo identifikacijsko kartico Telekoma Slovenije s fotografijo ter imenom in priimkom zaposlenega.

Zaposleni v skrbi za zagotavljanje varnosti ob obisku na domu upoštevajo tudi vse preventivne ukrepe za omejitev širjenja koronavirusa. 

Na domu vas bodo obiskali le v primeru, da zadev ni mogoče urediti na daljavo, obiščejo pa vas le, če se z obiskom strinjate in ste se zanj predhodno izrecno dogovorili. 

V primeru kakršnihkoli dilem, povezanih z obiskom zaposlenih na vašem domu, so vam 24 ur na voljo na brezplačni številki 080 8000. 

Starejše novice