Foto: Facebook Park Cukarca
Profile picture for user STA STA
Ustvarjeno dne
Pon, 13.9.2021 14:52
Doživljajski park Cukarca nudi različna adrenalinska doživetja.

V Dolini pod Kalom v občini Ivančna Gorica je 10. septembra uradno svoja vrata odprl doživljajski Park Cukarca

Doživljajski Park Cukarca se nahaja v osrčju neokrnjene narave na Dolenjskem in obiskovalcem na izviren način predstavlja svojevrstna doživetja, namenjena sprostitvi, zabavi, adrenalinskim izkušnjam, izobraževanju in urjenju spretnosti. 

V parku se najde nekaj za vsakogar

Park obsega:

  • dve največji umetni plezalni steni v Sloveniji, umeščeni v naravni prostor, adrenalinski park in površine, namenjene kolesarjem, ki obsegajo več kot 3000 kvadratnih metrov,
  • gozdno doživljajsko učno pot Bobija, na kateri se nahajajo rekreacijske točke in didaktična igrala, namenjena pridobivanju novih veščin in urjenju spretnosti,
  • adrenalinski park in
  • bike park. 

Težko pričakovan park

Od idejne zasnove do odprtja največjega doživljajskega parka na Dolenjskem, ki se razprostira na desetih hektarjih, je sicer preteklo pet let, so zapisali v vabilu na odprtje.

Ob tem so dodali, da bo park »trajnostno usmerjena turistična destinacija s ponudbo, ki prvotno naslavlja družine, namenjena pa je tudi vsem posameznikom, ki si želijo sprostitve, adrenalinskih doživetij in aktivnega preživljanja prostega časa«.

Ureditev parka, pri kateri so sodelovali lokalni prebivalci, je potekala delno z zasebno investicijo, delno pa s pomočjo sredstev, pridobljenih na razpisu Agencije Republike Slovenije za kmetijske trge in razvoj podeželja.

Vstopnina?

Obisk parka je brezplačen, za posamezne aktivnosti znotraj njega pa trenutno veljajo promocijske oziroma otvoritvene cene.

Starejše novice