Šolarji se veselijo počitnic.
Ustvarjeno dne
Sre, 24.6.2020 13:50
Šolarji so danes še zadnjič, v tem šolskem letu, sedli v šolske klopi. Po napornem letu, ki ga je zaznamovala epidemija covida-19, so že prejeli spričevala, zdaj pa bodo lahko za dobra dva meseca pozabili na šolo in se prepustili brezskrbnosti.

V Ljubljani se je šolalo dobrih 26.000 učencev

V ljubljanskih osnovnih šolah je bilo v tem šolskem letu 25.856 učencev in 434 učencev v šoli s prilagojenim programom. V srednjih šolah v Osrednjeslovenski regiji (kamor sodijo tudi šole v Domžalah, Ivančni Gorici in Kamniku) pa se je letos skupno šolalo 22.876 vseh dijakov, in sicer v 30 srednješolskih zavodih, petih zavodih za posebne potrebe in štirih zasebnih srednjih šolah, ki izvajajo javno veljavni izobraževalni program.

"V šoli sem se počuti odlično. Letošnje šolsko leto je bilo zabavno." Jonotan, 1. razred

"V šoli mi je najbolj všeč hrana in, da se lahko igramo. V šoli je super." Aleksander, 1. razred

"Imela sem se lepo. Najbolj všeč mi je, da so učiteljice prijazne. Rada imam slovenščino, likovno umetnost in šport." Lara, 1.razred

"V šoli mi je bilo zelo všeč. Včasih je bila kakšna naloga malo težka, ampak sem jo uspel rešiti." Jaka, 1.razred

"Učiteljice so bile prijazne. Ne maram pa dretja, velikokrat so me bolela ušesa." Brina, 1.razred

"V šoli sem se dobro počutila. Če česa nisem znala, mi je učiteljica pomagala. Rada jo imam." Ajda, 1.razred

Zmagali smo, ponosna sem na učence, učitelje in starše

"Za nami je zelo zahtevno in uspešno šolsko leto. Novembra smo praznovali 60 let. Takrat smo pripravljali različne projekte, prireditve, dogodke, razstave in še bi lahko naštevala. Potem pa se je v sredini marca zgodil »korona čas«. Nekaj novega, drugačnega, zahtevnega je bilo to. Res je, ni nam bilo lahko, a zmagali smo. Zmagali smo in prišli uspešno do konca šolskega leta. Nimamo popravnih izpitov in ponavljalcev. Sodelovanje s starši je bilo odlično, sploh zadnje štiri mesece. Ponosna sem na učence, učitelje in starše. Ob tej priliki se vsem zahvaljujem za sodelovanje. Vsi si zaslužimo mirne, zdrave in brezskrbne počitnice." mag. Mateja Urbančič Jelovšek, ravnateljica OŠ Majde Vrhovnik

In če bodo otroci lahko šolo za nekaj časa odmislili, pa bodo misli šolnikov in tudi staršev že uhajale k jeseni, k novemu šolskemu letu. Kakšen bo pouk takrat, predvsem če nam bo covid-19 še vedno povzročal težave? Eden izmed predlogov je, da bi pouk za del učencev in dijakov še vedno potekal na daljavo, tisti mlajši pa bi prihajali v šole. To šolsko leto je bilo zahtevno, neobičajno in nenavadno, zaradi tega pa tudi bolj utrujajoče, meni ministrica za šolstvo Simona Kustec. "Zagotavljam vam, da smo na jesen pripravljeni, pripravljenih imamo več modelov, katerega bomo izbrali, pa bomo videli konec avgusta, ko bo jasna takratna epidemiološka slika," je povedala. 

Starejše novice