Foto: Jure Banfi
Ljubljanainfo
Čet, 14.12.2023 19:09
Nagrade za evropska tekmovanja naj ne bi bile zapisane v pogodbah, ampak naj bi se o tem sporazumeli ustno.

Vodstvo Olimpije se je odločilo, da med igralce ne razdeli nagrad za uvrstitev v konferenčno ligo, ki so bile dogovorjene na začetku sezone, poroča Sportklub.

Klub je s finančnimi nagradami Uefe v tej sezoni dobil približno 3,5 milijona evrov, od te vsote bi si nogometaši razdelili deset odstotkov – vsakemu bi pripadlo približno 15.000 evrov.

Nagrade za evropska tekmovanja naj ne bi bile zapisane v pogodbah, ampak naj bi se o tem sporazumeli ustno.

Sportklub še poroča, da se je klubsko vodstvo, ki ga operativno vodi Igor Barišić, tako odločilo, ker so v skupinskem delu konferenčne lige zasedli zadnje mesto. Taisti igralci so sicer nekaj mesecev pred tem spisali klubsko zgodovino.

Sportklub piše tudi, da naj bi razburjene igralce poskušal pomiriti ljubljanski župan Zoran Janković, ki naj bi zagotovil sredstva za izplačilo premij vsaj za lansko zmago v pokalnem tekmovanju. Vodstvo naj bi igralcem izplačalo le del tega denarja.

Skratka, vzdušje v slačilnici Olimpije je vse prej kot dobro, čaka pa jih še gostovanje v Bratislavi, ki je zadnja postaja v njihovi evropski sezoni. Tam si lahko še povečajo znesek klubskih nagrad, ki ga izplača Uefa.

Starejše novice