Slika je simbolična.
Ljubljanainfo
Pon, 23.10.2023 09:38
Za vas smo prečesali ponudbe letalskih vozovnic in izbrali najzanimivejše.

Počasi se že izteka mesec oktober in spomini na vroče poletne izlete so že pošteno zbledeli. Kmalu bodo torej na vrsto prišle tako imenovane krompirjeve počitnice, ki so idealne za krajše potovanje.

Za vas smo izbrali nekaj najatraktivnejših jesenskih destinacij, do katerih lahko iz Ljubljane pridete, ne da bi se morali premočno stisniti za denarnico.

Z Brnika težko za manj kot 120 evrov

Za naše potovanje smo se osredotočili na obdobje med zadnjimi dnevi oktobra ter prvim tednom novembra. V tem času lahko iz Slovenije (torej z ljubljanskega Letališča Jožeta Pučnika) za manj kot 120 evrov povratno letimo zgolj v Veliko Britanijo, izbiramo pa lahko med Londonom ter Manchestrom. 

Z vidika ekonomičnosti se torej let iz Ljubljane za veliko večino ljudi preprosto ne zdi smiseln. Edina zanimiva destinacija, ki smo jo izbrskali, je švicarska Ženeva.

Za povratno letalsko vozovnico boste tako v obdobju med 31.10 in 3.11 odšteli 150 evrov.

Zagreb

Ponudba letov iz hrvaške prestolnice je že mnogo obetavnejša. Tako se lahko denimo iz Zagreba za pičlih 100 evrov odpravite v Valetto - glavno mesto otoške državice Malte sredi Sredozemskega morja, kjer še vedno vladajo poletne razmere - temperature se gibljejo med 25 in 30 stopinjami.

Dunaj

Prišli smo do prve bolj unikatne destinacije. Z Dunaja lahko namreč za izredno ugodnih 47 evrov brez postankov poletite vse do Aqaba ali Ammana v Jordaniji. 

Ostale zanimive destinacije pod 100 evrov so Rim (Italija), Neapelj (Italija), Varšava (Poljska), Nica (Francija), Pariz (Francija), Varna (Bolgarija), Kopenhagen (Danska) ter Riyadh (Savdska Arabija).

Treviso

To malo »drugo beneško« letališče ponuja dokaj skop izbor destinacij, marsikatere med njimi pa so cenovno dostopnejše z drugih letališč v bližini Ljubljane. Izpostaviti gre zgolj Prago, glavno mesto Češke, ki si jo lahko privoščite za 74 evrov.

Marco Polo

Za konec si oglejmo še ponudbo beneškega letališča Marco Polo. Ta nam ponuja najcenejše lete do Cluja (Romunija), najzanimivejši pa se nam zdi let, ki nas bo popeljal do očarljivega Dublina na Irskem. Povratne letalske vozovnice ta trenutek kotirajo pri 97 evrih, kar je zelo ugodna cena za tovrstno destinacijo.

Starejše novice