oglasniprispevek1
Čet, 30.6.2022 22:00
Strap-on je erotični pripomoček za vse in odličen način popestritve aktivnosti v spalnici. Lahko ga uporabljate tako moški kot ženske in z njim rušite stereotipne družbene vloge, ki jih pripisujemo določenim spolom.

Uporabljate ga lahko zgolj za zabavo ali pa vam služi kot pomoč pri erektilnih izzivih. Strap-on je v osnovi pripomoček za vaginalni in analni seks, uporaba pa ni izključena niti za oralni seks oziroma masturbacijo.

Dejstvo pa je, da stap-on prinaša veliko zabave, ko ga enkrat dobro spoznamo.

Kaj je strap-on?

Strap-on je erotični pripomoček sestavljen iz dveh delov - pasu in dilda. Slednji mora imeti razširjen spodnji del, da se pritrdi v obroč na pasu. Dildo je tako nameščen na poziciji penisa, kar daje pristen občutek med igro.

V osnovi poznamo tri vrste strap-on pasov:

  • Jockstrap. Pas je oblikovan kot jockstrap moške spodnjice. Paščki so nameščeni okoli pasu in okrog ritnic.
  • Thong. Tak pas je oblikovan kot klasične tanga spodnjice. Paščki gredo okoli pasu in med nogami.
  • Underwear-style. Pri tem pa je pas videti kot običajne spodnjice. Lahko kot navadne ali kot boksarice. 

 

Dildo, ki se kombinira s pasom, je lahko različnih barv, oblik, velikosti ali materiala. Lahko se igrate z zelo realističnimi modeli, lahko pa si date duška z bolj divje oblikovanimi. Najbolj priljubljen strap-on dildo pa je realistični, ki po obliki in otipu spominja na pravega. 

Posebna vrsta je tudi strap-on z režo, omogoča uporabo tudi lastnega penisa, medtem ko so hands-free modeli kombinacija dvostranskih dildov, ki omogočajo stimulacijo nožnice in partnerja hkrati.

Kako kupiti strap-on?

Pri nakupu je treba dobro izbrati tako pas kot dildo, glede na vajine želje. Najbrž bo treba preizkusiti različne možnosti, da ugotovite, kaj vam ustreza, v katerem modelu vam je udobno in kateri vam daje dovolj svobode, da lahko v postelji počnete vse, kar ste si zamislili. 

Tako pravzaprav ni druge možnosti, kot da kupite nekaj, kar vam je na prvi pogled všeč, in to preizkusite. 
 
 

In pa še en nasvet - običajno tudi pri erotičnih pripomočkih velja pravilo: malo denarja, malo muzike. Zato ne bodite preskromni, saj sta zabava in udobje precej povezana s kakovostjo materialov in izdelave.

V kolikor niste prepričani v izbiro, opravite nakup v živo in se tako morda lažje odločite ter izberete strap-on, ki vam bo resnično prinesel nove užitke.

Nasveti za nakup strap-on pripomočkov:

  • Izberite prilagodljiv pas iz udobnega in mehkega materiala (usnje ali najlon). Pas je treba kar na tesno zategniti, da imate dovolj nadzora nad dildom. 
  • Nekateri pasovi se lahko uporabljajo z različnimi modeli dildov, medtem ko so drugi narejeni zgolj za enega. Prepričajte se, kaj kupujete.
  • Obstajajo pasovi za bullet vibrator, ki med uporabo stimulirajo klitoris. Tako dodatno poskrbite še za svoje užitke.

Uporaba strap-on pripomočkov

Na začetku zna biti uporaba strap-on pasu in dilda nenavadna – gre za dodatek, ki ga sicer nimate in se je zato treba z njim spoznati in tesneje povezati.

Naj bo z vami pri samozadovoljevanju, z njim se poigrajte na različne načine in ugotovite, kako se obnaša, ko se premikate.

Za resnično izkušnjo penisa si lahko strap-on nadenete in greste z njim v trgovino, na kavo ali v kino. V ta namen izberete mehak dildo, ki simulira penis brez erekcije, da boste deležni nenavadnih pogledov. Temu v tujini rečejo »packing«. 

Kot pri vsakem erotičnem pripomočku je tudi pri strap-onu pomembna komunikacija s partnerjem. Če je igračka namenjena obema, potem jo kupita skupaj in se pogovorita o tem, kdaj in kako jo bosta uporabljala.

Začnita počasi in strap-on uporabljajta med poljubljanjem, masturbacijo ali pa poskusita oralni seks.

Pri penetraciji pa naj bo prvo pravilo lubrikant in še več lubrikanta. Naj gre za moškega ali ženskega partnerja, skupaj se učita pravilnega in zadovoljujočega premikanja ter veliko komunicirajta.

Na začetku bosta morda videti kot najstnika, ki ne vesta, kaj počneta, vendar bosta z vajo postala boljša, vajina igra pa bo vedno bolj naravna in vznemirljiva. 

 

Poskrbite za čiščenje in higieno 

Kot pri vsaki erotični igrački, je treba tudi za strap-on treba primerno skrbeti. Preberite navodila proizvajalca, ali za nasvet povprašajte prodajalca v svoji najljubši erotični trgovini.

Vsekakor pa velja, da je treba dilde redno umivati pred uporabo in po njej. Pri spolnih odnosih z več partnerji pa tudi kondom ne bo odveč, da preprečite prenos spolno prenosljivih bolezni. 

Za konec pa naj dodamo le še to: v postelji je dovoljeno in mogoče marsikaj, dokler so osnova za spolnost dober odnos, razumevanje in zaupanje.

Najpomembnejša pa je vedno komunikacija. Ko razumemo svoje in partnerjeve želje, lahko erotični pripomočki v odnos pripeljejo več igrivosti, žgečkljivosti in avanturizma. Odkrijte strap-on in nov svet užitka!
 

Starejše novice