Slika je simbolična.
Uredništvo
Čet, 3.11.2022 08:43
Ljubljanski policisti so včeraj v prestolnici obravnavali kar šest prometnih nesreč, v kateri so bili udeleženi kolesarji. Zato opozarjajo na povečano previdnost pri udeležbi v prometu.

Včeraj, okoli 22. ure, se je na Vodnikovi cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen kolesar, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padel in se lažje telesno poškodoval. V postopku je preizkus alkoholiziranosti pri njem pokazal 0,71 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti vodijo prekrškovni postopek. 

Včeraj, okoli 15. ure, se je na Večni poti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in kolesarka. Do prometne nesreče je prišlo, ker je kolesarka pri vključevanju v promet iz kolesarske steze odvzela prednost vozniku osebnega vozila. Pri tem se je kolesarka lažje telesno poškodovala. 

Včeraj, okoli 11. ure, se je v Trzinu zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in kolesar. Do prometne nesreče je prišlo, ker je kolesar pri vključevanju v promet odvzel prednost vozniku osebnega vozila. Pri tem se je kolesar lažje telesno poškodoval. 

Včeraj, okoli 13.30, se je na Chengdujski cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in kolesar. Do prometne nesreče je prišlo, ker je kolesar v križišču odvzel prednost voznici osebnega vozila. Pri tem se je kolesar lažje telesno poškodoval. 

Včeraj, okoli 11. ure, se je v Šalki vasi zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik tovornega vozila in kolesar. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik tovornega vozila nepravilno prehitel kolesarja, ki je padel in se pri tem lažje telesno poškodoval.

Včeraj, okoli 16.30, se je na Flajšmanovi ulici v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in kolesarka. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik pri vključevanju v promet iz parkirišča, odvzel prednost kolesarki. Pri tem se je kolesarka lažje telesno poškodovala.
 

Kolesarji, poskrbite za svojo varnost

Kolesarji lahko za lastno varnost storijo v veliki meri največ sami. Pomembno je, da upoštevajo prometne predpise, predvsem da vozijo v pravi smeri vožnje, da ne vozijo v rdečo luč na semaforju, uporabljajo površine, ki so namenjene kolesarjem, uporabljajo zaščitna sredstva oziroma kolesarske čelade. 

Prav tako ni dovoljena uporaba mobitela med vožnjo in vožnja pod vplivom alkohola.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Starejše novice