Foto: PU Novo mesto
Jurij Pajk
Pon, 8.1.2024 12:17
Veliko in preveč je nesreč in žalostnih dogodkov. Zato so policisti toliko bolj veseli, ko njihov delovnik zaznamuje kakšna lepa zgodba s srečnim koncem.

Zgodilo se je v soboto dopoldne, ko je do novomeških policistov na mejnem prehodu Obrežje, kjer ni primanjkovalo vozil in ljudi, pritekel prestrašen in zaskrbljen moški ter jim povedal, da se je izgubil njegov sin, da ga s sorodniki že nekaj časa neuspešno iščejo in da ga skrbi celo, da ga je kdo odpeljal.

Otrok naj bi odšel v sanitarije, potem pa ga niso več videli.

Sledila je iskalna akcija. Policisti so pregledali prostore in širšo okolico, potem pa na drugem koncu počivališča opazili prestrašenega otroka. 

Ko se je izkazalo, da gre za pogrešanega dečka, so ga odpeljali na policijsko postajo, kjer ga je že čakal oče.

»Policisti pravijo, da so bili priča ganljivemu snidenju očeta in sina. Neizmerno hvaležna sta se ob odhodu močno oklepala drug drugega in dogodka s srečnim koncem gotovo ne bosta kmalu pozabila. Za nas pa je to še ena potrditev, da opravljamo enega najlepših poklicev, pri katerem s svojimi dejanji uresničujemo poslanstvo, ki je pomoč ljudem v stiski,« so sporočili z novomeške policijske uprave. 

Starejše novice