Slika je simbolična.
Ljubljanainfo
Pet, 27.5.2022 18:16
Eden izmed devetošolcev Osnovne šole Miklavž na Dravskem polju je v šolo prinesel pištolo.

Kot je sporočilo vodstvo Osnovne šole Miklavž na Dravskem polju, je eden izmed učencev ta teden v šolo prinesel pištolo airsoft, kar pa je povzročilo neprijeten preplah med nekaterimi učenci, učitelji in starši.

Učenec v šolo prinesel pištolo

Ravnateljica šole je sicer potrdila, da gre za plastično pištolo airsoft ter, da varnost otrok ni bila ogrožena. Ker pa imajo vse šole ničelno toleranco do kakršnegakoli orožja, so o tem obvestili Policijo. Prav tako je vodstvo šole napisalo obvestilo za starše o neprimernem vedenju. Kako so se odzvali starši?

V obvestilu staršem je ravnateljica Osnovne šole Miklavž na Dravskem polju Dušanka Mihalič Mali pojasnila, da so imeli v torek v šoli neprijeten dogodek, ko je eden izmed devetošolcev v šolo prinesel pištolo. 

Nekateri starši so ob tem dogodku zgolj zamahnili z roko, saj je samo plastična pištola, drugi so v luči nedavnih dogodkov zelo v skrbeh.

Šole ne odobravajo orožja, dogodek prijavljen na policijo

Kljub dejstvu, da je šlo za plastično pištolo, pa so na šoli jasni: do vsakršne oblike orožja imajo ničelno toleranco.

Policisti so pištolo zasegli, zaradi ugotovljene kršitve javnega reda in miru pa bodo na pristojno sodišče podali obdolžilni predlog.

Kot še dodaja ravnateljica, varnost otrok ni bila ogrožena. Starše so o dogodku obvestili zato, da bi jih pomirili, da se ne bi širile neresnice in da bi bili brez skrbi, saj so zadolženi za to, da poskrbijo za varnost otrok. 

Preberite še:

Starejše novice