Slika je simbolična.
Ljubljanainfo
Čet, 11.5.2023 07:30
Policijska uprava Ljubljana poroča o dogajanju v preteklih štiriindvajsetih urah.

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 649 klicev, od tega 180 takšnih, da je bilo potrebno posredovanje v interventnih dogodkih. 54 dogodkov se je nanašalo na kriminaliteto, 47 na javni red in mir, 61 pa na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 11 tatvin, osem vlomov (v enem primeru je ostalo samo pri poskusu) in pet primerov poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v primeru nasilja v družini in primeru nasilništva, kjer zbirajo obvestila zaradi suma kaznivega dejanja.

Pri prometni varnosti so obravnavali 28 prometnih nesreč z materialno škodo in pet nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami.
Glede javnega reda in miru so intervenirali 13 krat na javnem kraju (ena oseba je bila pridržana) in osemkrat v zasebnem prostoru (ena oseba je bila pridržana).
Obravnavali so še posameznika zaradi nezakonitega prehoda državne meje.

Vozil z neprilagojeno hitrostjo, zapeljal na nasprotni pas in trčil v vozilo

V naveden času so ljubljanski policisti obravnavali tudi tri prometne nesreče, pri katerih so nastale telesne poškodbe.

In sicer včeraj, okoli 18. ure so bili obveščeni o prometni nesreči v Selu pri Ihanu, v katerem sta bila udeležena voznika osebnih vozil.

Ugotovljeno je bilo, da je voznik, ki je vozil z neprilagojeno hitrostjo zapeljal na nasprotni vozni pas in trčil v voznika, ki je vozil v nasprotni smeri. Drug voznik in njegova sopotnica sta bila v nesreči lažje poškodovana.

Policisti so v postopku ugotovili, da je voznik vozil pod vplivom alkohola, saj je preizkus z alkotestom pokazal rezultat 0,39 miligrama alkohola na liter izdihanega
zraka. 

Povzročitelju je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje, zoper njega pa je bil uveden prekrškovni postopek.

Druga prometna nesreča se je zgodila okoli 21.30 ure na Tbilisijski cesti v Ljubljani, v njej sta bila udeležena voznik osebnega vozila in peška.

Do prometne nesreče je prišlo, ker voznik odvzel prednost peški na prehodu za pešce. Pri tem se je peška lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Tretja nesreča pa je bila okoli 20.30 ure, in sicer se je na Kolinski ulici v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil.

Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik zaradi neprilagojene hitrosti v ovinku zapeljal na drugo stran ceste in trčil v vozilo, ki je pripeljalo nasproti. Pri tem se je povzročitelj lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Starejše novice