Vir: Googlovi zemljevidi
Ljubljanainfo
Sre, 22.5.2024 18:00
V sedmih ljubljanskih šolah bodo začeli izvajati prilagojeni program.

Ljubljanski mestni svetniki so potrdili dopolnitve odlokov o ustanovitvi osnovnih šol Kašelj, Karla Destovnika - Kajuha, Livada, Oskarja Kovačiča, Polje, Vižmarje - Brod in Prule. V njih bodo lahko odslej delovali tudi oddelki z nižjim izobrazbenim standardom ter pozneje tudi posebni program za otroke s posebnimi potrebami.

Center Janeza Levca, ki je specializirana šola za otroke s posebnimi potrebami, namreč za naslednje šolsko leto ne razpolaga z dovolj prostimi mesti za vpis učencev, ki so sedaj v rednih osnovnih šolah in naj bi bili preusmerjeni v prilagojen program z nižjim izobrazbenim standardom.

Ob tem je ljubljanski župan Zoran Janković poudaril, da se na ta način pridobivata tovarištvo in solidarnost. Napovedal je še, da bo Center Janeza Levca dobil nove prostore na Karlovški cesti, in sicer naj bi šlo za prenovo in dogradnjo: stavba ob cesti bo ostala, porušili pa naj bi tisto na dvorišču.

Po njegovih besedah je Ljubljana ponosna na njihovo skrb za otroke.

V novem prizidku bodo učne delavnice (kuharska in mizarska delavnica ter prostori za fizioterapijo in logopedsko terapijo) in učna bivalna enota. Prizidek bo v neposredni navezavi z osrednjim objektom. Preuredili bodo tudi območje parkiranja in dovoznih poti ter zgradili novo otroško igrišče in prilagojeno športno igrišče.

Starejše novice