zalastritof
Sre, 21.7.2021 12:24
Po presoji medija Time Ljubljana sodi med najbolj edinstvene kraje na svetu.

Na prestižnem seznamu, ki ga je medij Time letos objavil že tretje leto zapored, se je tokrat znašla tudi naša prestolnica.

Seznam najboljših krajev na svetu je letos v marsičem tudi poklon ljudem in podjetjem v tistih panogah, ki so v izrednih okoliščinah našle načine za prilagajanje, gradnjo in inovacije.

Seznam poudarja iznajdljivost, kreativnost, oživitev in ponovna odprtja na destinacijah po vsem svetu, izpostavljajo v Turizmu Ljubljana.

V ospredju nove in zanimive izkušnje

Na seznamu 100 edinstvenih destinacij so se tako znašli kraji, ki ponujajo nove in zanimive izkušnje, med njimi tudi Ljubljana.

Na seznamu je nekaj klasičnih destinacij, priljubljenih pri turistih, kot so recimo Berlin, Maldivi in Toskana, pa tudi nekaj takšnih, na katere v raznih spletnih potovalnih priporočilih ne naletimo tako pogosto. Med njimi so recimo tajvanska prestolnica Tajpej, kanadsko mesto Winnipeg in izraelska puščava Negev.

Ljubljana kot kulinarična prestolnica

Ljubljano so pri mediju Time poimenovali kar kulinarična prestolnica z izvrstno ponudbo.

Pri priznanem mediju menijo, da je prihod prvega Michelinovega vodnika leta 2020 predstavljal še večji zagon slovenske gastronomske scene.

Izpostavijo Michelinovo ljubljansko nagrajenko, restavracijo Atelje in degustacijske menije chefa Jorga Zupana, navduši pa jih tudi Odprta kuhna, kot ena izmed najbolj priljubljenih kulinaričnih tradicij v mestu.

Med najboljše novosti Ljubljane uvrščajo okolju prijazen hostel the Fuzzy Log, katerega gostje lahko med drugim prespijo tudi v šotorih na strešni terasi, in kmalu prihajajočo Cukrarno, prenovljena tovarno sladkorja iz 19. stoletja, ki bo naslednje leto debitirala kot novo večnamensko kulturno prizorišče, so še zapisali v sporočilu iz Turizma Ljubljana.

Starejše novice