Fotografija je simbolična.
zalastritof
Tor, 19.7.2022 07:00
Med mnogimi gostinskimi lokali in njihovimi mizami ob Ljubljanici je pot, po kateri se z veliko hitrostjo vozijo kolesarji, vozniki skirojev in mopedisti, številni natakarji pa se zato dnevno srečujejo z nevarnostjo.

Nedavno smo poročali, da je za natakarje prečkanje poti do miz ob Ljubljanici kot adrenalinski šport, saj so po trčenju s kolesarji ali mopedisti nekateri med natakarji pristali celo v bolnišnici. 

Cankarjevo nabrežje v prestolnici, kjer imajo številni lokali terase ločene s potjo, je za mnoge natakarje precej nevarno, precej podobno je na Petkovškovem nabrežju.

»Ves čas se nam dogaja, da se nekdo zaleti v nas natakarje, ko imamo poln pladenj. Pogosteje se v nas zaletijo kolesa in skiroji. Vozniki se ne opravičijo in samo nadaljujejo svojo pot, kot da se ni nič zgodilo. To se dogaja na dnevni ravni,« je za Ljubljanainfo povedal najboljši natakar po mnenju bralcev Ljubljanainfo Asmir Havzija iz lokala Divine.

Zaposleni v lokalu Lolita na Cankarjevem naberžju so povedali, da so podžupanu, ki je njihova redna stranka, omenili problem in nesreče, ki se dogajajo na dnevni ravni. Po njihovih besedah jim je v odgovor povedal, da razmišljajo, da bi ob Ljubljanici naredili samo cono za pešce. Preverili smo, kaj pravijo na Mestni občini Ljubljana.

Prednost imajo pešci, a je dovoljena tudi mikromobilnost

Območje je že opredeljeno kot območje za pešce, so izpostavili na ljubljanski mestni občini. Grafični prikaz območja za pešce v Ljubljani, ki meri že okoli 17 hektarov, si lahko ogledate na tej povezavi

»Urejeno je brez posebnih ločilnic, črt in prometnih znakov, ki bi označevale poti za kolesarje; deluje po sistemu deljenega oz. skupnega prostora, kjer so v ospredju sobivanje, sožitje in medsebojno spoštovanje,« so poudarili.

Nadaljevali so:

»Kljub temu da je območje prednostno namenjeno pešcem, je tam dovoljena tudi vožnja uporabnikom koles, skirojev in drugih načinov mikromobilnosti, vendar morajo ti upoštevati prednost pešcev in voziti tako, da jih ne ogrožajo, ali kolo oziroma skiro potiskati ob sebi.

Opažamo, da nekateri tega ne spoštujejo in se premikajo hitreje, bolj dinamično in celo objestno, tako da na nekaterih ožinah in na območjih, kjer je gostota pešcev večja, prihaja do neprijetnih stikov med pešci in drugimi uporabniki prostora. Taki mečejo slabo luč na druge kolesarje, ki sicer spoštujejo pravila in s svojo vožnjo ne ogrožajo nikogar.«

V iskanju rešitev ... 

Izpostavili so, da so si za zmanjšanje napetosti med pešci in kolesarji prizadevali že v okviru projekta Champ. Takrat so izvedli tudi raziskave in meritve, na podlagi katerih so se odločili za ozaveščevalne akcije, namenjene kolesarjem, v katerih smo tudi po izteku projekta izvedli več dejavnosti.

Med njimi je deljenje opozorilnih letakov z zemljevidom priporočenih poti, komuniciranje, vključevanje in ozaveščanje na terenu, kampanje v okviru evropskega tedna mobilnosti, srečanja s kolesarskimi združenji in aktivisti ter opozorilne table na vstopih v območje za pešce z napisom »Kolesarji, upoštevajte prednost pešcev!«

»Od epidemije se je povečala dostava hrane s kolesi, zaradi česar je v območju za pešce več kolesarjev – dostavljavcev, ki vozijo hitro (z namenom hitre dostave), s čimer ogrožajo pešce. Zaradi problematike smo imeli že več sestankov s ponudniki dostave hrane na kolesih in iščemo rešitve,« so povedali za Ljubljanainfo.

Območje za pešce razbremenili že leta 2013

»Nobenega območja v območju za pešce nismo povsem zaprli v smislu, da bi bil namenjen izključno pešcem, saj se zavedamo, da je pomembno, da je javni prostor odprt za pešce, kolesarje in uporabnike drugih prevoznih sredstev na področju mikromobilnosti,« so izpostavili. 

Območje za pešce v ožjem mestnem središču je razbremenila tudi vzpostavitev skupnega prometnega prostora na Slovenski cesti leta 2013, ki je bila dotlej glavna cesta za tranzitni motorni promet skozi mestno središče, kjer je bilo kolesarjenje prepovedano.

Ko so na osrednjem delu te ceste vzpostavili prostor, bolj prijazen pešcem, kolesarjem in uporabnikom javnega prevoza ter omejili osebni motorni promet, so kolesarji dobili dobro alternativno pot, po kateri se lahko izognejo območju za pešce.

Kolesarjenja in drugih oblik aktivne mobilnosti ne nameravajo prepovedati

Znotraj pešcone so bolj kot ožine primernejše poti, kjer je manj pešcev ali več prostora.

»Ker v Mestni občini Ljubljana spodbujamo tudi kolesarjenje in druge oblike aktivne mobilnosti, tovrstnega premikanja po območju za pešce ne nameravamo prepovedati. Še naprej pa bomo uporabnike koles, skirojev, triciklov, rolk, rolerjev, kotalk … opozarjali, naj bodo previdni, obzirni in spoštljivi do pešcev,« so pojasnili. 

Opozorili so še: »Gostinski vrtovi morajo biti postavljeni tako, da ne onemogočajo prehoda uporabnikom javnega prostora; potrebno je prilagajanje pri rabi javne površine z več strani, tudi s strani osebja gostinskih lokalov.«

Mestno redarstvo izvaja stalni nadzor

Poudarili so, da mestno redarstvo nad izvaja stalne nadzore nad kršitvami. Dodajajo pa, da vožnja kolesarjev in lahkih motornih vozil v območju za pešce ni prepovedana.

Izpostavili so, da kolesarjem in njihovi varni udeležbi v prometu čez leto namenjajo veliko pozornosti - izvajajo veliko preventivnih akcij. V okviru Evropskega tedna mobilnosti so tako ozaveščali kolesarje kot tudi voznike skirojev glede vidnosti in pravilne vožnje.

Prav tako so razdeljevali promocijski material, predvsem lučke in odsevnike, so še poudarili.

Starejše novice