Slika je simbolična (foto: Bobo).
Ljubljanainfo
Čet, 28.9.2023 16:00
Na začetku so bile tam nameščene mladoletne osebe brez spremstva s statusom prosilca za mednarodno zaščito.

Potem ko je nekdo Mestni občini Ljubljana predlagal, da naj begunskemu centru odstopi prostore Četrtne skupnosti Vič na Tbilisijski ulici 22, saj da se tam ne dogaja »absolutno nič«, so na občini pojasnili, da je pristojnost za namestitev beguncev na državni ravni, in sicer je za to pristojen Urad Vlade Republike Slovenije za oskrbo in integracijo migrantov.

Na tem mestu velja spomniti na negodovanje nekaterih prebivalcev Viča – migranti, ki so nastanjeni v tamkajšnjem azilnem domu, naj bi se na območju Viča zadrževali v večjih skupinah, za sabo puščali nesnago in domačine navdajali s skrbjo.

Ljubljanska policijska uprava se sicer zaveda dejavnikov povečanih varnostnih tveganj, povezanih z nastanitvijo migrantov na Viču. Operativno delo zato prilagajajo glede na varnostne razmere.
 

A prosilci za azil na Viču niso nastanjeni le v tamkajšnjem azilnem domu.

Z Mestne občine Ljubljane so namreč sporočili, »da je Javni stanovanjski sklad Mestne občine Ljubljana Uradu Vlade Republike Slovenije za oskrbo in integracijo migrantov dodelil v najem dvo in pol sobno stanovanje na področju Viča, kjer so bile na začetku nameščene mladoletne osebe brez spremstva s statusom prosilca za mednarodno zaščito«.

Komentarji (9)

Bojan (ni preverjeno)

Čimprej naj pride "ptičja gripa",kašne svijnarije počne golob 🤮🤮🤮

Bojan (ni preverjeno)

Čimprej naj pride "ptičja gripa",kašne svijnarije počne golob 🤮🤮🤮

Bojan (ni preverjeno)

pa "opankarja" NUJNO......poslati od koder se je priklatil !!!

Bojan (ni preverjeno)

pa "opankarja" NUJNO......poslati od koder se je priklatil !!!

Alojzija (ni preverjeno)

Begunce dajete v dvoinpol sobna stanovanja, medtem ko za naše otroke primanjkuje stanovanj. Pošljite jih raje nazaj od koder so prišli. Svinjarija.

Masha (ni preverjeno)

Seveda najbolje jih je namestiti v bližino vrtca. Obup že tako ne moremo več niti na sprehod od strahu. Zadržujejo se v večjih skupinah, popivajo, mečjeo odpadke v naravo, urinirajo vse povsod, pretepajo se na PSTji,... V kolikor so prosilci za azil naj se zadržujejo za ograjo azila. Absolutno je potrebno omejiti njihovo gibanje. Ali pa naj jih naselijo nekam kjer ni poseljeno. Tole je višek. V vsakem primeru pa če je omejeno število postelj v azilu bi "viški" ki ostanejo brez avtomatsko morali imeti zavrnjeno prošnjo za azil ne pa da jih je na Viču toliko da živimo v strahu in vsak dan jih je več. Grozno!

Masha (ni preverjeno)

Seveda najbolje jih je namestiti v bližino vrtca. Obup že tako ne moremo več niti na sprehod od strahu. Zadržujejo se v večjih skupinah, popivajo, mečjeo odpadke v naravo, urinirajo vse povsod, pretepajo se na PSTji,... V kolikor so prosilci za azil naj se zadržujejo za ograjo azila. Absolutno je potrebno omejiti njohovo gibanje. Ali pa naj jih naselijo nekam kjer ni poseljeno. Tole je višek. V vsakem primeru pa če je omejeno število postelj v azilu bi "viški" ki ostanejo brez avtomatsko morali imeti zavrnjeno prošnjo za azil ne pa da jih je na Viču toliko da živimo v strahu in vsak dan jih je več. Grozno!

Ajla (ni preverjeno)

Verjetno brezplačno za stanovalce

Gamer 11 (ni preverjeno)

Prosilcem za azil oddali stanovanje. Odkod jim denar za najemnino 🤔🤔🤔.

Starejše novice