Slike je simbolična (foto: Bobo).
Ljubljanainfo
Sre, 13.9.2023 11:43
Proti večeru bodo možne plohe ali nevihte.

Popoldne bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, več oblačnosti bo na zahodu. Pihal bo jugozahodnik. Proti večeru bo v zahodni in severni Sloveniji možna kakšna ploha ali nevihta. Najvišje dnevne temperature bodo od 24 do 29 stopinj Celzija, poroča agencija za okolje.

Na severu lahko že ponoči in zjutraj nastanejo plohe in nevihte, ki bodo čez dan verjetnejše v južni polovici Slovenije.

Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 18, najvišje dnevne od 21 do 27 stopinj Celzija.

Začetek meteorološke jeseni zaznamuje daljše obdobje stabilnega, sončnega in zelo toplega vremena. Prav suha tla omogočajo visoke najvišje temperature, saj se zrak nad njimi lahko precej bolj ogreje. Včeraj smo tako ponekod po Sloveniji imeli vroč dan.

Najvišjo temperaturo smo izmerili v Dolenjah pri Ajdovščini, kjer se je ogrelo do 32,1 stopinj Celzija. Nad 30 stopinj Celzija je bilo tudi v Tolminu, Bovcu, Lendavi, Škocjanu, Podnanosu, Osilnici, Biljah, Trbovljah, Črnomlju in Ljubljani.

Kakšni so obeti? 

Zelo toplo in večinoma suho vreme se bo nadaljevalo še jutri, potem pa pričakujemo spremembo vremena, ki bo prinesla manjšo ohladitev in nekaj dežja. Še vedno bo temperatura v naslednjih desetih dneh ostala nad povprečjem, večjega deževja ni na vidiku.

Za primerjavo, v obdobju 1991-2020 znaša povprečna najvišja temperatura za september za nižine med 21 in 25 stopinj Celzija.

Četrtek: V četrtek bo zmerno do pretežno oblačno. Sredi dneva bodo v severnem delu države ter gorskem svetu nastale posamezne plohe in nevihte, ki se bodo do poznega popoldneva razširile nad večji del države. V noči na petek ni izključena ploha tudi na Primorskem. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 15, na Primorskem do 18, najvišje dnevne od 21 do 25, na Primorskem do 28 stopinj Celzija.

Petek: V petek zjutraj bo delno do pretežno oblačno. Sredi dneva in popoldne lahko nastanejo krajevne plohe. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 17, najvišje dnevne od 21 do 24, na Primorskem do 26 stopinj Celzija.

Sobota: V soboto bo delno oblačno, zjutraj lahko v kotlinah nastane megla. Pozno popoldne in zvečer ni izključena kakšna ploha v južni Sloveniji. Najnižje jutranje temperature bodo od deset do 14, na Primorskem do 16, najvišje dnevne od 23 do 26 stopinj Celzija.

Starejše novice