Ljubljanainfo
Sre, 26.5.2021 12:41
Restavracije širom Slovenije so se odločile, da ponovno odprtje proslavijo z dobrodelno noto in se pridružijo naši akciji Ta dobra večerja.

Sodelujoči v akciji so na svojih Facebook straneh pozvali sledilce, da s simboličnim prispevkom podprejo osem restavracij in eno trgovino, ter tako pomagajo zbrati čim več denarja za lokalne nevladne organizacije, ki spreminjajo družbo na bolje. 

V Ljubljani otrokom pomagamo do psihoterapevtske pomoči

V ljubljanski Restavraciji Strelec so se povezali z Lunino vilo, v kateri zbirajo denar za bratca, 4-letnega Uroša in 8-letnega Matica, ki sta preživela spolno zlorabo, poleg tega pa doživljata dodatno stisko zaradi sodnih in preiskovalnih postopkov, ki tečejo že leta. Dečkoma bodo s terapevtskim procesom pomagali, da bosta zaživela lahkotnejše in srečnejše življenje.

V Pomurju pomoč pri obnovi Babičevega mlina

V Pomurju z Zvezo društev Moja Mura in lokalom Bunker pomagamo pri obnovi Babičevega mlina na reki Muri. Namreč z donacijo Zvezi društev Moja Mura bodo pomagali pri obnovi Babičevega mlina na reki Muri. Akciji se je pridružil tudi lokal Bunker iz Murske Sobote, ki bo prispeval kulinarično razvajanje za dve osebi. 

Pred nedavnim je preminil zadnji mlinar na Muri, Mirč Babič. Njegovo delo nadaljuje njegova hčerka Karmen, ki pa tako velikega zalogaja kot je vzdrževanja mlina sama enostavno ne zmore.

Tako objekt kot mlinsko kolo pa sta potrebna temeljite prenove. Ker je Babičev mlin izrednega pomena za pokrajino ob Muri, so se člani Zveze društev Moja Mura ob slovesu Mirča odločili, da bodo s prostovoljnim delom, pa tudi finančno pomočjo, Karmen pomagali pri obnovi mlina. 

Nagradna igra poteka na Facebook profilu Bunkerja.

Akciji so se pridružile restavracije po vsej Sloveniji

V akciji sodelujejo tudi restavracije iz Maribora, Novega Mesta, Trbovelj, Brežic, Postojne ter Črnega Kala, in  trgovinica iz Kranja.

Mariborska Kooperativa Dame se je z Gostilnico Pri Damah pridružila akciji, da bi podprla Društvo Humanitarček. Prostovoljci Humanitarčka pomagajo predvsem starejšim. Tudi tako, da pripravljajo in delijo tople obroke tistim, ki si jih iz različnih vzrokov ne morejo privoščiti. Z donacijo jim boste pomagali pri nakupu hrane.

Za sodelovanje v akciji obiščite Facebook profile sodelujočih restavracij in trgovine. Akcija traja do nedelje, 30. maja 2021, do polnoči.

Starejše novice