Slika je simbolična (foto: Bobo).
Ljubljanainfo
Sre, 28.12.2022 09:51
Po družbenih omrežjih je zaokrožila objava moškega, ki varnostnike v klubu K4 obtožuje, da so ga po krivem napadli.

Moški je na Facebooku zapisal, da je bil 26. decembra v zgodnjih jutranjih urah napaden s strani varnostnikov v klubu K4, kamor je šel plesat.

Varnostniki naj bi ga po krivem obtožili, da se zaletava v steno, čeprav trdi, da je bil to nekdo drug, in ga pospremili ven. Tam so mu začeli zvijati roke, nadeli so mu dvojne lisice in jih po njegovih besedah »zategnili tako močno, da so prekinili dotok krvi«. Moški naj bi jim povedal, da ima v rokah mravljince zaradi slabe prekrvavitve, a so ga ignorirali.

V nadaljevanju zapiše, da je naenkrat začutil topel občutek v levi roki in da ni vedel, za kaj gre, le da se je naenkrat začel počutiti zelo utrujenega. Policisti so ga spravili na tla, medtem je za trenutek omedlel, in ko se je prebudil, je videl enega od varnostnikov v pozi, kot bi »naskakoval« njegovo nogo.

Indicent je bil domnevno prijavljen policiji, a niso želeli vzeti njegove izjave, le izjavo varnostnikov. Na policijski postaji je nato moral preživeti šest do sedem ur brez hlač in srajce, vzeli so mu tudi uro.

Policija: Gost je v lokalu kršil javni red

Trditve moškega smo preverili na Policijski upravi Ljubljana, kjer so nam odgovorili, da so bili v ponedeljek, 26. decembra 2022 malo po drugi uri zjutraj s strani varnostne službe obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v enem izmed gostinskih lokalov na območju centra mesta Ljubljana.

Po njihovih besedah je bilo na kraju ugotovljeno, da je gost v lokalu kršil javni red, zato so ga varnostniki pospremili iz lokala ter poskušali zadržati do prihoda policije, čemur pa se je uprl, zato so uporabili prisilna sredstva.

Ob prihodu policistov na kraj se oseba še vedno ni umirila in ni upoštevala ukazov policistov, da s kršitvijo preneha, zato so policisti osebi odredili pridržanje do iztreznitve.

Med izvajanjem pridržanja se vsaki osebi za čas pridržanja zasežejo tudi predmeti, ki bi jih oseba lahko kakorkoli uporabila za napad, pobeg ali samopoškodovanje, so pojasnili in dodali, da je bil zoper osebo uveden prekrškovni postopek zaradi kršitve 7. in 22. člena zakona o varstvu javnega reda in miru ter 89. člena zakona o zasebnem varovanju, v katerem oseba poda tudi svojo izjavo.

Prav tako ima oseba tudi pravico uveljavljati vsa zakonita pravna sredstva.

Toda marsikdo na sceni ve povedati, da so varnostniki v klubu K4, tudi če v tem primeru ni šlo za to, pogosto pretirano agresivni oziroma nespoštljivi - ali pa se je to vsaj dogajalo v preteklosti.

Leta 2019 je bil eden njihovih varnostnikov denimo odpuščen zaradi sovražnega govora in nacističnega pozdrava, ki ga je namenil enemu od tujih gostov.

Izjava kluba K4

Sami to odločno zanikajo in pravijo, da so od leta 2019, ko se je zgodil neljubi dogodek, na področju varnostne službe naredili ogromno in da so njihovi varnostniki spoštljivi ter prijazni do obiskovalcev.

O konkretnem incidentu pa pravijo, da se jim zdi izjemno moteče, da je domnevno napaden moški objavil fotografijo s poškodovanim obrazom, saj naj bi tak že bil, ko je prišel v klub.

Bil pa je tudi vidno omamljen, boksal naj bi v vrata v klubu in s tem ni želel prenehati.

Ker je njihova dolžnost, da ljudi, ki motijo varnost zaposlenih in obiskovalcev, iz kluba odstranijo, so ga mirno odpeljali ven, zahtevali pa so tudi osebni dokument, saj so mu želeli v prihodnje onemogočiti vstop v klub.

Glede na to, da se je temu upiral, so ga prevzeli varnostniki, a poudarjajo, da ni bilo nobenih udarcev ali nasilja z njihove strani, moški naj bi bil namreč tako omamljen, da se niti ni spomnil, da so mu policisti vzeli uro in jo spravili v njegovo čezramno torbico.

Starejše novice