Vir: Googlovi zemljevidi
Ljubljanainfo
Tor, 3.10.2023 11:00
Smetnjaki so prepolni, odpadki odloženi nepravilno. Bi bila rešitev ključavnica?

Ob enoti vrtca Ciciban, imenovani Pastirčki, se kopičijo odpadki. Prepolni smetnjaki so v lasti sosednjih blokov, a niso zaklenjeni.

Ločevanje zato ni ravno zgledno, smeti so odložene nepravilno, prav tako je zasmetena tudi okolica smetnjakov.

Smrad, ki se širi iz njih, naj bi bil celo tako neznosen, da vzgojiteljice v omenjenem vrtcu otroke nerade vozijo na bližnje igrišče.

Ekološki otok

Ker gre za ekološki otok, so zabojniki namenjeni uporabnikom določenega območja, pojasnjujejo na Mestni občini Ljubljana.

In dodajajo, da so odpadki ob njih odloženi »predvsem zaradi nedovoljenega in nepravilnega odlaganja komunalnih odpadkov«.

Skratka, kot drugod tudi na tej lokaciji delavci podjetja Voka Snaga ne uspejo očistiti lokacije tako hitro, kot je vnovič zasmetena.

»Zabojnik na ključ ne reši situacije odlaganja zraven zabojnikov (nepravilno in nedovoljeno odlaganje).«

Inšpektorat je pravi naslov

Ker je za nadzor nad izvajanjem Odloka o zbiranju komunalnih odpadkov v Mestni občini Ljubljana pristojen Inšpektorat Mestne uprave Mestne občine Ljubljana, gre v takšnih primerih prijavo posredovati njemu, da bo nato opravil ogled in ukrepal v okviru svojih pristojnosti.

»Zaradi poznavanja območja in uporabnikov v bližini navedene lokacije ter v sodelovanju s pristojnim Inšpektoratom je možnost, da se poišče in odkrije kršitelje nepravilnega in nedovoljenega odlaganja.«

Starejše novice