Vir: MOL
Ljubljanainfo
Čet, 30.5.2024 05:00
Podhod za pešce in kolesarje bodo zgradili med območjem Atletskega centra Ljubljana in Goriško ulico, v osi Verovškove ulice.

Mestna občina Ljubljana je gradbeno dovoljeno za ureditev Atletskega centra Ljubljana dobila junija lani; zgradili naj bi ga do leta 2026.

To pomeni glavni glavni atletski stadion z atletsko dvorano in skupnimi prostori, pomožni stadion s kletno etažo s parkirnimi površinami, dvorano za mete s shrambami, ureditev zelenih in utrjenih površin ter prometno in komunalno ureditev centra.

Glavni atletski stadion bo nadalje imel 4777 pokritih sedežev, atletska dvorana bo imela 1648 sedežev, pomožni atletski stadion pa 315 sedežev.

Atletskemu centru pa se obeta tudi železniški podhod za pešce in kolesarje. Vlada Republike Slovenije je namreč v veljavni Načrt razvojnih programov 2024-2027 uvrstila železniški podhod na območju Atletskega centra Ljubljana.

Gre za dobra 5,8 milijona evrov vreden projekt. Sredstva bodo zagotovljena iz naslova letne dajatve za uporabo vozil v cestnem prometu in oziroma ali koncesijskih dajatev Luke Koper. Projekt bo sofinancirala tudi Mestna občina Ljubljana, in sicer v višini 547.005 evrov.

Obstoječi nivojski prehod Milčinskega bodo tako ukinili, predvsem iz varnostnih razlogov. Ta se nahaja na poseljenem območju, tam je tudi Športni park Šiška, ki ga dnevno obiskujejo sprehajalci, med njimi največ otrok.

Starejše novice