Foto: Facebook Aktivna družina
Ljubljanainfo
Pet, 1.12.2023 11:34
Podobni incidenti so se v preteklosti že dogajali.

Mestno občino Ljubljana smo prosili za komentar incidenta, ki se je na Tromostovju zgodil v torek: harmonikaš, ki tam vleče meh, naj bi v sedemletnega otroka zalučal kovance, potem ko jih je ta položil v njegov kovček. 

Kot nam je pozneje povedala otrokova mama, je sin gospodu poklonil, kar so pač našli po žepih. Slabega mu ne želi, a se ji tak odnos – sploh do otrok – zdi neprimeren.

Zgodilo se je ponovno

Da to ni bil edini tak incident, v katerega je bil vpleten omenjeni harmonikaš, je razvidno z raznih objav na spletnih prostranstvih, so pa to za Ljubljanainfo potrdili tudi na Mestni občini Ljubljana. 

»Žalosti nas, da je pri (brezplačni) uporabi javne površine po več letih ponovno prišlo do neljubih dogodkov s strani iste osebe kot že v preteklosti, in nikakor ne podpiramo tovrstnega ravnanja.«

Mestni redarji lahko ukrepajo, če tovrstno vedenje zaznajo. 

»Druga možnost pa je, da oškodovanec, ozirom oseba, ki jo tovrstno vedenje moti, prekršek naznani pristojnemu organu, ki je tudi policija.«

So pa zaradi glasbe, ki jo izvaja dotični harmonikaš, prejeli nekaj pritožb.

»Po samem incidentu, ki ga navajate, smo na portalu Pobude meščanov prejeli tri pritožbe, v letu 2022 pa štiri.«

Sicer pa je v letošnjem letu »Inšpektorat zaznal deset kršitev drugega odstavka 21. člena Odloka o posebni rabi javnih površin v lasti Mestne občine Ljubljana, ki pa prepoveduje tako izvajanje nastopov na eni lokaciji največ dve uri na eni lokaciji kakor tudi uporabo opreme za ozvočenje. Vseh kršitev, vezanih na spontane ulične nastope (21. člen prej navedenega odloka), je bilo v letošnjem letu 54, v letu prej pa 97. Nadzori se izvajajo tako na podlagi prijav kakor tudi, ko inšpektorji na terenu sami zaznajo kršitve ob opravljanju drugih nalog inšpekcijskega nadzora«.

Komentarji (7)

Borgoth (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Med drugim piše v članku, da so prejeli pritožbe zaradi glasbe, ki jo izvaja!? Kdo se je pa pritožil zaradi slovenske (!!!) glasbe sredi belega dne!? A se je glavni ljubljanski lopov ZJ pritožil, ker ni igral njegove čefurske muske!? Dajte no mir, že tako ste počefurili oz. potujčili Ljubljano sedaj ste se pa spravili še na možakarja, ki že leta skrbi, da center le ne bi bil čisto čefurski! Ko pa špilajo kaki trubači je pa vse v redu a ne Zoki lopov!? Pa vprašanje je koliko je sploh res glede vsega tega!!! Po moje se je nekdo odločil, da bo iz centra odmaknil slovensko musko, da bo prostor za balkanski jodl dodl! Kar na kozlanje mi gre že ta Ljubljana z Zokijem na čelu! Upam, da ga na novih volitvah ne bo več!

Čafur (ni preverjeno)

Lj, MB, Kr, nm, ce, Ptuj -v vseh teh mestih so se pošteno razmnožili Srbi,Albanci in Bosanci. Krivi za to , so pa žal politiki in ves slovenski narod ki je to sploh dovolil. Sedaj smo Slovenci že v manjšini, Ljubljana je itak že mala Srbija, Kranj Albanija, MB in Nm pa ciganija. Slovenije in slovenskega naroda že dolgo ni več-kateri so imeli jajca , so se tako že izselili..

ŠIBOR TIMONKA (ni preverjeno)

Vprašanj je, koliko je vse to pretirano. Z otrokom obračunati pomeni stisniti mu klofuto, zalučati pomeni nekaj vreči z veliko hitrostjo... Po moje je mugač ratal strelovod za frustracije tistih, ki so manj pomembni od makovega zrna. Šerif je pa itak zgodba za sebe in anale...

ඊඕඊ (ni preverjeno)

To je enako kot beračenje! Le da z glasbenim inštrumentom! Slovenski berači pa niso nikoli zadovoljni če jim daš manj kot 5€!

frajtonar (ni preverjeno)

Tip je petorazredni muzikant, ki ne zna špilat in fuša. Od tod pritožbe glede glasbe. Tam je zato, da zasluži! Samo zato, ker se dela domoljupca še ne pomeni, da ga mora SAZAS in mestno redarstvo pustiti na miru, ki druge manirajo sproti. Poleg tega je tip primitivec, ki si plac lasti, ker ima frajtonerco, slovensko zastavo on nekakšno narodno nošo.

Vse preplačam (ni preverjeno)

Zmeraj se najdejo ljudje ki jih vse moti moja.hci.mu je tudi dala nekaj kovancev vendar brez komentarjev saj je tako vzgojena kam smo pa prisli ko ti lahko vsak mulec potepta dostojanstvo starsi pa obracajo dejstva

lojze54 (ni preverjeno)

Ne zagovarjam tega harmonikaša. Vem pa da vas moti vse kar je slovensko.

Starejše novice