Jošt Brešar
Sre, 25.5.2022 20:00
V Försterjevem vrtu za Filozofsko fakulteto v Ljubljani se je začel sejem akademske knjige Liber.ac.

Liber.ac je sejem strokovne literature namenjen vsem ljubiteljem knjig. Dogodek povezuje vse akterje, ki delujejo na področju znanstvenega založništva, založnike in raziskovalce.

Namen sejma je na enem mestu predstaviti vso slovensko strokovno založništvo in javnost ozavestiti o pomembnosti znanstvenega založniškega polja, ter vzpodbujati vseživljenjsko izobraževanje, so sporočili s Filozofske fakultete v Ljubljani.

Letošnja izvedba sejma je posvečena številnim obletnica iz letošnjega ali preteklega leta. Zaznamuje dvestoletnico rojstva ruskega pisatelja Fjodora Dostojevskega, dvestoletnico smrti britanskega romantičnega pesnika Percyja B. Shelleyja in nemškega skladatelja in pisatelja E. T. Amadeusa Hoffmanna ter stoletnico smrti francoskega pisatelja in esejista Marcela Prousta.

Slovenski obletnici bosta posvečeni stoletnice rojstva slovenskega literarnega zgodovinarja Dušana Pirjevca in slovenske literarne zgodovinarke Marjete Vasič.

Sejem bo potekal do četrtka, 26. maja, in bo poleg popustov na znanstveno literaturo poskrbel tudi za bogat spremljevalni program, kot so predstavitve novih knjig, okrogle mize in pogovori z avtorji. Poskrbljeno bo tudi za glasbeno spremljavo.

Tokrat bo v ospredju fado, portugalska zvrst glasbe, ki nudi odličen vpogled v portugalsko kulturo. V četrtek ob 11.00 pa bo sledil koncert francoskih šansonov.

Vse dogodke letošnje izvedbe sejma pa si lahko ogledati na tej povezavi.

Starejše novice