Vir: Instagram Slovenska Obrambna Straža
Ljubljanainfo
Pon, 20.5.2024 16:00
Vsakršno organiziranje in zbiranje z namenom izvrševanja kaznivih ravnanj je kaznivo.

Včeraj smo poročali o Instagram profilu »Slovenska Obrambna Straža« in posnetku, ki je bil tam predočen: neznanci, oblečeni v maskirne obleke in z zakritimi obrazi, grozijo migrantom v Sloveniji. Pri tem so se sklicevali tudi na posilstvu v Tivoliju, ki naj bi ga zagrešili trije migranti.

Ljubljanska policijska uprava je v zvezi s tem danes dala izjavo.

Preiskava še poteka

Uvodoma so poudarili, da niso prejeli nobenega uradnega naznanila ali prijave kakršnegakoli oškodovanca v zvezi z zadevo, ki jo, kot so dejali, temeljito in celovito obravnavajo.

Zbiranje in izražanje sovraštva, ko je bilo prikazano v posnetku, je nesprejemljivo in vsebuje elemente kaznivih dejanj, so poudarili. Vse, ki bi karkoli vedeli o okoliščinah, v katerih je nastal omenjeni posnetek, so pozvali, naj jih o tem obvestijo.

Omenjenega posilstva v Tivoliju sicer niso obravnavali. V začetku aprila so obravnavali kaznivo dejanje zoper spolno nedotakljivost; kaznivo dejanje še obravnavajo, so pa dejali, da tujci vanj niso bili vpleteni.

Specifik varnostnih tveganj v zvezi z migranti se zavedajo, so dejali, zato svoje naloge prilagajajo, da lahko zagotavljajo najvišjo možno raven varnosti. So pa ustanovili posebno delovno skupino policistov, ki deluje na varnostno najbolj tveganih območjih. Katera to so, niso razkrili.

Svoje prisotnosti po objavi posnetka na območju Azilnega doma niso okrepili.

Posnetek sicer še pregledujejo, zato niso mogli oceniti, ali so za prizore nasilja, ki jih vsebuje, odgovorni vpleteni. Prav tako še ugotavljajo elemente kaznivih dejanj, so pa nakazali, da bi lahko šlo najmanj za kršenje zakona o javnem redu in miru.

Oseb, ki so na posnetku, sicer še niso identificirali, prav tako še ugotavljajo povezave z drugimi skupinami.

Omenjeni Instagram profil so medtem že izbrisali. Seveda ne slovenska policija.

Komentarji (2)

I. KAPŰN (ni preverjeno)

Fantje imajo prav, pa če se neaktivni palicaji po TV še tako napihujejo in delajo pomembne...

Boki spoki (ni preverjeno)

Policija ne obvlada varnostne situacije v Sloveniji. Dejstvo.

Starejše novice