Preden se odpravite na katero od upravnih enot ali krajevnih uradov, preverite njihov delovni čas oziroma če je urad sploh odprt (foto: Bobo).,
Ljubljanainfo
Pon, 20.5.2024 10:09
Kam po dokumente na območju Ljubljane?

Z Upravne Enote Ljubljana na Tobačni ulici je vodja Oddelka za okenca in krajevne urade Marko Felicijan sporočil, da so začasno zaprti tudi krajevni uradi na območju Upravne enote Ljubljana.

Kateri krajevni uradi so  zaprti?

Zaprti so krajevni uradi Ig, Notranje Gorice, Velike Lašče, Dobrova, Dol pri Ljubljani in Škofljica. Zaprti so zaradi stavke od 15. maja pa vse do preklica oziroma do izpolnitve stavkovnih zahtev, je še dodal Felicijan.

Stavkali bodo do preklica oziroma izpolnitve stavkovnih zahtev (foto: Bobo).

Krajevni urad Medvode obnavljajo

Krajevni urad Medvode tudi sicer ostaja do nadaljnjega zaprt, saj trenutno na lokaciji poteka popolna prenova zaradi posledic poplav.

Kam po dokumente?

Kam torej po dokumente? Felicijan pravi, da bodo v tem času strankam zagotovljene najnujnejše storitve v skladu z Zakonom o stavki in sprejetim Aktom o izvajanju nalog v času stavke, in sicer na dveh lokacijah Upravne enote Ljubljana:

- Tobačna ulic 5,v času uradnih ur (ponedeljek, torek in sreda od 8.00 do 15.ure, četrtek zaprto, petek od 8:00 do 13.00 ure).

-Linhartova cesta 13, v času uradnih ur (ponedeljek, torek in sreda od 8.00 do 15.ure, četrtek zaprto, petek od 8:00 do 13.00 ure).

Na območju Ljubljane lahko greste na le dve upravi enoti (foto: Bobo).

Na 34 upravnih enotah stavka do preklica, še na 15 ohranjajo stavkovne srede

Od pretekle srede tako stavkajo zaposleni na 34 od 58 upravnih enot do izpolnitve zahtev. 

Še na 15 upravnih enotah ohranjajo stavkovne srede. Ob tem pa v sindikatu državnih organov opozarjajo na pritiske, ki so jih deležni stavkajoči. Sprožili so že inšpekcijske postopke, v prihodnjih dneh nameravajo še sodne, so pojasnili na novinarski konferenci.

Zahtevajo višje plače in manj obremenjenosti

Zaposleni na upravnih enotah stavkajo zaradi težav, ki so posledica dolgoletnega zanemarjanja upravnih enot. opozarjajo na nizke plače in preobremenjenost.

Zahtevajo dvig plač za sedem plačnih razredov, izenačitev nazivov zaposlenih na upravnih enotah z nazivi na ministrstvih, uvedbo dodatka za gotovinsko poslovanje in tudi povečanje kadrovskega načrta na določenih upravnih enotah. 

Na ljubljanski upravni enoti so na to opozorili pred letom dni z enourno protestno prekinitvijo dela. Konec januarja letos je sledila stavka, ki se ji je v treh dneh pridružilo 41 upravnih enot

V stavki, ki poteka od marca dalje vsako sredo, pa so bili doslej udeleženi zaposleni iz 55 upravnih enot.

Poleg treh upravnih enot, ki v stavki od vsega začetka niso sodelovale, pa je še šest takšnih, kjer so prekinili stavkovne aktivnosti.

Starejše novice