Profile picture for user STA STA
Ustvarjeno dne
Pet, 1.10.2021 08:35
Na odločitev ustavnega sodišča, da zadrži uvajanje pogoja PC v državni upravi, se je odzval tudi premier Janez Janša. Ta pravi, da za vsakega, ki bo zaradi koronavirusa zbolel ali umrl, nosi soodgovornost večina na ustavnem sodišču.

Za vsakega, ki bo v Sloveniji v prihodnje za posledicami okužbe z novim koronavirusom zbolel ali umrl zaradi nadaljnjega širjenja virusa, ki je v glavnem posledica prenizke precepljenosti prebivalstva, nosi soodgovornost večina na ustavnem sodišču, je ob včerajšnji odločitvi ustavnega sodišča na Twitterju zapisal premier Janez Janša.

Ustavno sodišče je zadržalo izvajanje določb vladnega odloka, ki je s petkom za zaposlene v državni upravi uvajal pogoj prebolelosti ali cepljenja (PC). Odločitev je ustavno sodišče sprejelo s sedmimi glasovi proti dvema. Proti sta glasovala sodnika Klemen Jaklič in Marko Šorli.

Janša je sicer poobjavil tudi Jakličev tvit, da gre za še eno »v vrsti odločitev te sestave, ki se je s pravnimi argumenti in v okviru ustavnosodne doktrine o zadržanjih preprosto ne da konsistentno obrazložiti«.

Starejše novice