Foto: Bobo
Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Pet, 4.3.2022 13:26
Včerajšnja pogajanja med Ukrajino in Rusijo niso obrodila sadov. Zdaj se je oglasil predsednik slovenske vlade Janez Janša.

V nagovoru ukrajinskemu narodu je Janša izpostavil, da so prav oni tisti, ki stojijo na pravi strani zgodovine in se borijo za pravično stvar. 

Dragi Ukrajinci! Dragi prijatelji!

Tako kot posamezne dogodke v naših življenjih je tudi dogodke v mednarodni politiki redko mogoče opisati kot črne ali bele. Toda vojna, v katero je bila potisnjena vaša država, je izjema.

Vi ste tisti, ki se upravičeno borite proti agresiji Kremlja.

Vi ste tisti, ki pogumno branite svojo neodvisnost in svobodo svoje države, da sama odloča o svoji usodi.

Če kdo, se Slovenci zavedamo težav, s katerimi se spopadate. V vojni za neodvisno Slovenijo leta 1991 smo prav tako morali poprijeti za vse razpoložljivo orožje in skupaj s civilno obrambo premagati sile, ki so ogrožale našo svobodo. Samo naše domoljubje in pogum sta bila vstopnici za mednarodno priznanje.

Vi ste tisti, ki stojite na pravi strani zgodovine in se borite za pravično stvar.

Svet to dobro razume! S tem ko branite svojo državo, branite svoje temeljne vrednote, ki so naše skupne, evropske in splošne temeljne vrednote! S tem ko branite svojo ljubljeno Ukrajino, svoj dom in domovino, se borite tudi za vizijo naše celine, da bi bila svobodna in v miru sama s sabo.

Vaš boj je tudi naš boj!

Iz vsega srca se vam zahvaljujem za vaša prizadevanja. Za vašo odločnost, za vašo enotnost, za vaš pogum. Za vaš izjemen pogum in velike žrtve!

Naj vam zagotovim, da vaš boj ne bo pozabljen, Ukrajinci pa niso in ne bodo ostali sami. Vedno ste pripadali družini svobodnih evropskih narodov.

Naj znova potrdim našo solidarnost z vami in svojo polno podporo takojšnji zagotovitvi jasne perspektive za hiter vstop Ukrajine v Evropsko unijo.

Slava Ukrajini! Slava Ukraini!
 

Vir: Gov.si / Channel 24

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice