Foto: Meediaspeed
Ljubljanainfo
Čet, 27.10.2022 10:26
Znan prekmurski glasbenik Vlado Kreslin je na družbenem omrežju Facebook opozoril na izposojo refrena njegove pesmi Z Goričkega v Piran. Neznano podjetje pa je verz celo napačno prepisalo.

»Si že vozil iz Goričkega v Piran in naprej?«

Glasbenik Vlado Kreslin je debelo pogledal, ko je videl oglasni pano z izposojenim besedilom iz njegove pesmi Z Goričkega v Piran, ki ga je neznano podjetje celo napačno prepisalo

»Si že vozil iz Goričkega v Piran in naprej?« so slovnično napačno zapisali na velikem oglasnem panoju.

»Bi jim lahko povedal, da Prekmurci ne živimo v Goričkem, ampak na Goričkem«

Ker si je slogan izmislil glasbenik za svojo avtorsko pesem 'Z Goričkega v Piran', ki je izšla leta 2007 in je njegov prepoznavni slogan, meni, da bi ga morali tisti, ki bi želeli ta slogan uporabiti v oglaševalske ali kakšne druge namene, na to opozoriti oziroma vprašati za dovoljenje.

»Če bi me kontaktirali, preden so si izposodili slogan, bi jim lahko povedal, da Prekmurci ne živimo v Goričkem, ampak na Goričkem,« je zapisal Kreslin.

Kot je na svoji Facebook strani najprej posumil Kreslin, bi lahko za oglasnim panojem, na katerem stoji izposojen del besedila, stale Slovenske železnice. A so slednje to zanikale.

Kot je v naslednji objavi še zapisal Kreslin, so mu iz Slovenskih železnic sporočili, da to ni njihov slogan in niso oni tisti, ki so ga uporabili. 

»To ni slogan Slovenskih železnic. Ne ve se, kdo si ga je izposodil,« je zapisal glasbenik.. 

Kako se je torej potem slogan znašel na jumbo plakatih ob cestah?

Starejše novice