Ljubljanainfo
Sre, 14.6.2023 14:06
Naše mesto pokaže svojo najboljšo podobo, ko ga ožarijo festivalski žarometi: prelevi se v kozmopolitsko središče, polno dogajanja in energije, kjer življenje uživamo pozno v noč. Zato so vodilni likovni element letošnje podobe Festivala Lent žarometi.

Letos bodo prižgani od 23. junija do 1. julija in med drugimi obsijali jazzovske (super)zvezdnike: Seuna Kutija, Manuja Katcheja, Freda Wesleya in Delvona Lamarrja.

Na velikem odru bodo osvetlili vroče Joker Out in Rock Opero – Queen Symphony z nepozabnimi uspešnicam Freddyja Mercuryja.

Pod njimi bodo znova zablesteli Indexi, sarajevske rockovske legende, ki se jim bodo na skupnem odru pridružili tudi velikani YU glasbene scene: Branko Đurić – Đuro, Zoran Predin, Halid Bešlić, Dado Topić, Nermin Puškar, Dejan Cukić, Boris Novković in Vlado Kalember.

Ko smo že pri legendah, je seveda treba omeniti tudi slovenske – vsaj nepogrešljivega poeta prekmurskih ravnic Vlada Kreslina.

Pridevnik legendarni lahko mirno uporabimo tudi za Tržaški partizanski zbor Pinka Tomažiča, ki letos praznuje petdeseti jubilej, v isti sapi pa je še kako na mestu omeniti tudi Folkart, ki slavi petintridesetega.

Tudi zato boste ljubitelji folklore letos deležni še posebej skrbno izbranega programa vrhunskih skupin, s katerim boste odpotovali vse do Indonezije, Kitajske in Zimbabveja.

Pod žarometi Minoritov bo zažarel mistični Božo Vrećo, spet pa bodo obsijali tudi stotine nasmejanih obrazov.

Ob nepogrešljivem stand upu namreč letos ponujamo kar dve komedijski uspešnici Ljubezen gre skozi želodec in Boeing Boeing.

Seveda pa ne bo šlo tudi brez (ja, spet smo pri legendah) večno razprodanega Tadeja Toša

Prižgimo torej reflektorje! Da mesto zasije. Da bodo ulice in trgi polni ljudi, dobrih vibracij in ustvarjalne energije.

Da se bodo v snopih odrskih luči v eno zlile vse barve mavrice, pod njimi pa domača in tuja ustvarjalnost, žanri in izročila, jeziki in kulture.

Da bomo, kot to počnemo že več kot tri desetletja, skupaj in radostni stopili v poletje, zaradi česar Maribor poznajo doma in prepoznajo v svetu.

Dobrodošli na Festivalu Lent 2023! 

Starejše novice