STA
Ned, 19.11.2023 08:16
Rock zasedba Siddharta je včeraj prvič nastopila na odru Stožic.

Rock zasedba Siddharta je sinoči prvič nastopila na odru Stožic. Koncert so pripravili v spomin na ploščo Rh-, ki so jo pred 20 leti pospremili z velikim koncertom na Bežigrajskem stadionu. Kot so povedali člani skupine, je nastop tako poklon plošči kot prerez njihovega celotnega delovanja vse do novega materiala, ki ga bodo izdali v naslednjem letu.

Plošča Rh- je bila za skupino v marsičem prelomna, saj je bila njihova prva plošča, ki so jo izdali tudi v angleškem jeziku, ob njej pa so pripravili veliki koncert na Bežigrajskem stadionu, na katerem so jih spremljali radijski simfoniki.

Kot je za STA povedal frontman Tomi Meglič, se jim je 20-letnica plošče zdela odličen izgovor, da pripravijo nekaj, kar si bodo tako sami kot občinstvo zapomnili - »se pravi Areno Stožice, kjer samostojno še nismo nastopali«. Ob obletnici bi se sicer po njegovem mnenju spodobilo, da bi nastopili na stadionu, a tega ne morejo glede na stanje, v katerem se stadion nahaja, pa tudi letni čas ni pravi. Priložnost pa so našli tudi v tem, da pripravljajo novo ploščo.

Po Megličevih besedah računajo, da bo nova plošča dokončana v začetku leta. »Nič se nam ne mudi, če smo zdržali 30 let, bomo tudi tokrat poskrbeli, da bo dobra,« je povedal. Snemali so jo po etapah, doslej so se trikrat po en teden mudili v studiu na Dolenjskem, kjer so ustvarjali in »neskončno uživali«. »Imam občutek, da imamo spet zelo dober material, del tega bo že mogoče slišati v Stožicah,« je dodal.

Tematike, ki jih bo mogoče slišati na plošči, bodo »neizprosno življenje in vse njegove lepote, pravzaprav vse, kar se okrog nas dogaja«. Po Megličevih besedah so namreč v tem času pridobili številne nove izkušnje, zgodile so se številne dogodivščine in »potem nekaj tega povsem nevede ujameš in ovekovečiš v glasbi«.

Veliko poudarka so namenili tudi vizualnemu delu - koncert je bil bogato opremljen z lučmi, pirotehniki in video efekti.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Starejše novice