Fotografija je simbolična.
oglasniprispevek1
Pon, 4.10.2021 14:14
Se šola ali študij zate zaključuje? Si se morda zaposlil/a ali v tem letu dopolnil/a 26 let? Potem se nujno pozanimaj in beri dalje.

Zakaj dopolnilno zdravstveno zavarovanje?

Obvezno zdravstveno zavarovanje v večini primerov krije le del stroškov zdravstvenih storitev, ki so pravica iz obveznega zdravstvenega zavarovanja. Razliko do polne vrednosti zdravstvenih storitev krije dopolnilno zdravstveno zavarovanje.

Če nimaš več statusa študenta ali dijaka oziroma imaš 26 let, ali ko se prijavljaš na Zavod za zaposlovanje, postaneš zavezanec za doplačila. To pomeni, da zdaj potrebuješ dopolnilno zdravstveno zavarovanje, s katerim se izogneš morebitnim visokim zdravstvenim stroškom. Namreč v primeru, če zboliš oziroma se poškoduješ in potrebuješ zdravniško pomoč, moraš brez dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja del stroškov zdravstvenih storitev plačati kar iz svojega žepa.

Ta doplačila so lahko zelo visoka. S sklenitvijo dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja pa Varuh zdravja, Vzajemna, krije doplačila.

Top ugodnosti

Ob sklenitvi zavarovanja nudi Varuh zdravja, Vzajemna kup ugodnosti.

Mladi do 27 let prejmejo darilni bon Extreme Vital v vrednosti 35 evrov ter kupon Freegun za 50 odstotni popust na spodnje perilo. Poleg tega ob vključitvi v lojalnostni program Varuh zdravja prejmejo tudi majico, dobroimetje Vzajemne za 20 evrov ter ostale ugodnosti, ki si jih lahko prebereš na spletni strani www.nipanike.si.

To pa še ni vse! Na voljo je tudi eno leto brezplačne uporabe storitve Dr. Posvet, ki zagotavlja brezplačen posvet z zdravnikom 24/7 prek priljubljenih aplikacij za klepet ter spodnje perilo Freegun ob sklenitvi kateregakoli dodatnega zavarovanja. Če se odločiš za sklenitev preko spletne strani vzajemna.si/nipanike, pa prejmeš tri odstotni popust na premijo.

Pomembno

Zavarovanje skleni v roku 30 dni od trenutka, ko postaneš zavezanec za doplačilo, in začelo ti bo veljati že naslednji dan. Če rok zamudiš, bo zavarovanje po zakonu začelo veljati šele čez tri mesece od sklenitve, to pa pomeni, da boš moral/a zdravstvene stroške v tem času pokriti sam. V primeru, da se ne zavaruješ, se bo tvoja premija po zakonu povišala za tri odstotke za vsako leto, ko boš nezavarovan/a.

Izguba statusa pomeni izgubo študentskih bonov

Izguba študentskih bonov pa ponavadi pomeni, da je skrajni čas, da se mladi naučijo kuhanja. Z Žigo Gabrovcem so ustvarili kuharsko mini serijo “Ni bonov? Ni panike!”, v kateri se lahko kuhanja nauči prav vsak. Spremljajte na nipanike.si.

Starejše novice