Ljubljanainfo
Pon, 3.10.2022 15:55
Težko pričakovani jesenski Teden restavracij, ki se bo odvil med 14. in 23. oktobrom, je danes odprl rezervacije. Termini že zelo hitro puhnijo, ljubitelji dobrih jedi pa lahko izbirate med več kot stotimi restavracijami.

Že prihodnji teden bodo lahko kulinarični navdušenci ponovno uživali v tednu restavracij, ki bo tokrat potekal od 14. do 23. oktobra v 107 restavracijah po državi.

Sodelujoče restavracije so prav danes začele sprejemati rezervacije in na spletni strani vivi.si obenem razkrile svoje menije za teden restavracij, s katerimi bodo predstavile svoje kulinarične zgodbe. 

»Vsak teden restavracij je boljši od prejšnjega, saj se avtorice in avtorji menijev zavedajo, da je teden restavracij največje kulinarično tekmovanje na Slovenskem, v katerem je potrebno najprej sodelovati, nato pa se izkazati,« je prepričan kulinarični kritik in selektor tedna restavracij Uroš Mencinger.

Osnovna cena 21 evrov, v najbolje ocenjenih restavracijah pa 27 evrov

V tednu restavracij slovenske restavracije in kuharski mojstri dvakrat letno - spomladi in jeseni - v desetih dneh v svojih restavracijah predstavijo svoje znanje v treh hodih po prijazni ceni.

S tem slovenski gostinci nagradijo svoje stalne goste za njihovo zvestobo in povabijo nove, da spoznajo vrhunsko kulinariko, ki ni nujno vedno draga.

Osnovna cena menija v jesenskem tednu restavracij bo 21 evrov, v najbolje ocenjenih restavracijah pa bo lahko znašala do 27 evrov. Med 107 restavracijami, ki sodelujejo v desetem tednu restavracij, sta tudi dve z Michelinovo zvezdico - Restavracija Strelec in Hiša Linhart.

V Mariboru na voljo dve restavraciji

107 vrhunskih slovenskih restavracij in gostiln že sprejema rezervacije za Teden restavracij.

Kulinarično se boste lahko razvajali tudi v Mariboru, kjer se Tednu restavracij pridružujeta dve mariborski restavraciji, in sicer Fudo ter Steakhouse Rožmarin, kjer boste za meni odšteli 21 evrov.

Na Štajerskem lahko obiščete tudi Ptuj, kjer boste za 21 evrov ob Dravi uživali v Gostilni Ribič ali Gostilni Grabar in Zgornjo Kungoto, kjer lahko za 21 evrov uživate v restavraciji Vino & turizem Valdhuber.

Na drugi strani na Teden restavracij vabi tudi Pomurje, in sicer Gostilna Zorko in Gostilna Mecinger, kjer stane kulinarični meni 21 evrov, Restavracija Kodila, kjer stane kulinarični meni 23 evrov, in Gostilna Rajh, kjer boste za meni odšteli 27 evrov.

Vse menije si lahko ogledate na spletni strani Tedna restavracij, kjer lahko opravite tudi rezervacije v izbranih restavracijah.

V prestolnici se lahko razvajate v 18 restavracijah

Če bi radi teden restavracij obiskali v Ljubljani, vam je na voljo kar 18 sodelujočih restavracij. 

Med drugim lahko obiščete Restavracijo Shambala, Robin, Operno klet, KULT316, Italijansko restavracijo Mirje, Gaudi&Naan in Altroke, kjer boste za meni odšteli 21 evrov, Restavracijo Manna, Harfa, Linda bistro, Landerik in Gostilno na Gradu, kjer boste za meni odšteli 23 evrov.

Obiščete pa lahko še najbolje ocenjene restavracijo, v katerih boste za meni odšteli 27 evrov. Med njimi so TaBar, Restavracija Maxim, PEN KLUB, Monstera bistro, JB Restavracija in Restavracija Strelec, kjer pa so vsi termini že zasedeni.

Starejše novice